NOVOSAĐANI: Kad mama pokrene sopstveni posao

NOVOSAĐANI: Kad mama pokrene sopstveni posao

Dugo godina je bila posvećena isključivo porodici i podržavala sportske uspehe supruga. Kada su deca porasla, a muž završio profesionalnu karijeru, odlučila je da se i sama upusti u preduzetničke vode. Odabrala je zanat kojim će ulepšavati nežniji pol, a podršku u svemu ima od svojih najmilijih.

Aleksandra Jelenković je rođena u Novom Sadu 1982. godine i u rodnom gradu je završila Srednju medicinsku školu "7. april", smer za frizere. U struci nije radila dugo, a zbog karijere supruga, poznatog fudbalera Nebojše Jelenkovića, sa porodicom je godinama živela u Bugarskoj i Slovačkoj. Danas su se sa dvoje dece ponovo skrasili u najvećem gradu Vojvodine. Sandra je kod Nacionalne službe za zapošljavanje konkurisala i dobila sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa. Krajem septembra sa maserkom Sofijom Mijatov otvara za salon lepote za žene "Žaz", gde će nuditi usluge japanskog iscrtavanja obrva i masaže.


– Prvo sam završila obuku za iscrtavanje obrva i odradila praksu od šest meseci. Na početku sam vežbala na veštačkoj koži, a posle su na red došli članovi porodice i prijateljice i svi su bili zadovoljni –
počinje svoju priču Aleksandra i nastavlja.

U međuvremenu su dve novopečene preduzetnice opremile salon i počele da se reklamiraju na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

– Odlučila sam da se posvetim obrvama jer je to popularno kod lepšeg pola. Kada pogledate ženu to je prvo što primetite i zato je bitno da su one lepe i da izgledaju prirodno. Sam proces japanskog iscrtavanja obrva, mikroblanding, traje skoro dva sata. Kada sa olovkom iscrtam oblik onda sa sterilnim nožićem pravim zareze u koži u obliku dlačica i na taj deo kože nanosim boju. Prilikom drugog prelaza koristim i anesteziju. Nakon tretmana stavlja se krema da bi se koža zalečila i oporavila. Posle mesec dana radi se korekcija – objašnjava Jelenković.


Sagovornica portala Mojnovisad.com kaže da se koristi i posebna aplikacija u mobilnom telefonu za precizno merenje simetrije obrva, da bi bile u istoj visini i iste debljine.

Kao i Aleksandra i njena partnerka u poslu Sofija Mijatov je odlučila da promeni život. Iako je završila Višu poslovnu školu u Beogradu, sa porodicom se pre jedanaest godina skrasila u Novom Sadu, a pre 24 meseca odlučila je da se posveti profesionalnoj masaži. Ona će klijentima pružati relaks, ali i masažu lica, nogu, tela, leđa, vakum bodi, uklanjanje celulita i popularnu madero-terapiju (masaža oklagijama).


Aleksandra ima dvoje dece, sina Veljka od šesnaest godina, koji je krenuo očevim stopama, i ćerku Lanu od trinaest godina koja se bavi jahanjem. Sofija ima trojicu sinova – Aleksu, Petra i Pavla.

Obe sagovornice kažu da od pokretanja sopstvenog posla očekuju mnogo iako je konkurencija velika.

– Upravo činjenica da smo godinama bile posvećene isključivo svojim porodicama možda pomogne najviše u preduzetništvu. Svakodnevne obaveze prema najmilijima iziskuju dosta strpljenja i planiranja kako biste sve što uspešnije postigli. Zbog toga znamo da se dobro organizujemo i da domaćinski poslujemo – završava svoju priču Novosađanka Aleksandra Jelenković.


Tekst i foto:
Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
12
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Petar

  pre 24 dana i 28 minuta

  Svaka čast dame, samo napred!

  Oceni komentar:
  6
  10
 • Joker

  pre 23 dana i 22 sata

  poznati fudbaler ,hahahahaha

  Oceni komentar:
  9
  12
 • Kaćanka

  pre 23 dana i 13 sati

  Za nepoverovati....tema iscrtavanje obrva.... dobila sredstva....pametnom dosta

  Oceni komentar:
  6
  10
 • Milan

  pre 22 dana i 1 sat

  jel ovo reklama ili vest ?
  jel treba da se ugledamo ?

  Oceni komentar:
  2
  6
promenada raspored sahrana novi sad sahrane novi sad elektrovojvodina betanija JGSP "Novi Sad" novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad bez struje JKP Vodovod i kanalizacija matičar novi sad Isključenje struje klinički centar vojvodine Aleksandar Vučić bez vode bebe jkp lisje Spens šoping centar promenada novosađani Elektrodistribucija Novi Sad KCV jkp novosadska toplana isključenje vode novosadska policija raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije servisne informacije novi sad isključenja struje