NOVOSAĐANI: Kad mama pokrene sopstveni posao

NOVOSAĐANI: Kad mama pokrene sopstveni posao

Dugo godina je bila posvećena isključivo porodici i podržavala sportske uspehe supruga. Kada su deca porasla, a muž završio profesionalnu karijeru, odlučila je da se i sama upusti u preduzetničke vode. Odabrala je zanat kojim će ulepšavati nežniji pol, a podršku u svemu ima od svojih najmilijih.

Aleksandra Jelenković je rođena u Novom Sadu 1982. godine i u rodnom gradu je završila Srednju medicinsku školu "7. april", smer za frizere. U struci nije radila dugo, a zbog karijere supruga, poznatog fudbalera Nebojše Jelenkovića, sa porodicom je godinama živela u Bugarskoj i Slovačkoj. Danas su se sa dvoje dece ponovo skrasili u najvećem gradu Vojvodine. Sandra je kod Nacionalne službe za zapošljavanje konkurisala i dobila sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa. Krajem septembra sa maserkom Sofijom Mijatov otvara za salon lepote za žene "Žaz", gde će nuditi usluge japanskog iscrtavanja obrva i masaže.


– Prvo sam završila obuku za iscrtavanje obrva i odradila praksu od šest meseci. Na početku sam vežbala na veštačkoj koži, a posle su na red došli članovi porodice i prijateljice i svi su bili zadovoljni –
počinje svoju priču Aleksandra i nastavlja.

U međuvremenu su dve novopečene preduzetnice opremile salon i počele da se reklamiraju na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

– Odlučila sam da se posvetim obrvama jer je to popularno kod lepšeg pola. Kada pogledate ženu to je prvo što primetite i zato je bitno da su one lepe i da izgledaju prirodno. Sam proces japanskog iscrtavanja obrva, mikroblanding, traje skoro dva sata. Kada sa olovkom iscrtam oblik onda sa sterilnim nožićem pravim zareze u koži u obliku dlačica i na taj deo kože nanosim boju. Prilikom drugog prelaza koristim i anesteziju. Nakon tretmana stavlja se krema da bi se koža zalečila i oporavila. Posle mesec dana radi se korekcija – objašnjava Jelenković.


Sagovornica portala Mojnovisad.com kaže da se koristi i posebna aplikacija u mobilnom telefonu za precizno merenje simetrije obrva, da bi bile u istoj visini i iste debljine.

Kao i Aleksandra i njena partnerka u poslu Sofija Mijatov je odlučila da promeni život. Iako je završila Višu poslovnu školu u Beogradu, sa porodicom se pre jedanaest godina skrasila u Novom Sadu, a pre 24 meseca odlučila je da se posveti profesionalnoj masaži. Ona će klijentima pružati relaks, ali i masažu lica, nogu, tela, leđa, vakum bodi, uklanjanje celulita i popularnu madero-terapiju (masaža oklagijama).


Aleksandra ima dvoje dece, sina Veljka od šesnaest godina, koji je krenuo očevim stopama, i ćerku Lanu od trinaest godina koja se bavi jahanjem. Sofija ima trojicu sinova – Aleksu, Petra i Pavla.

Obe sagovornice kažu da od pokretanja sopstvenog posla očekuju mnogo iako je konkurencija velika.

– Upravo činjenica da smo godinama bile posvećene isključivo svojim porodicama možda pomogne najviše u preduzetništvu. Svakodnevne obaveze prema najmilijima iziskuju dosta strpljenja i planiranja kako biste sve što uspešnije postigli. Zbog toga znamo da se dobro organizujemo i da domaćinski poslujemo – završava svoju priču Novosađanka Aleksandra Jelenković.


Tekst i foto:
Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
13
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Petar

  pre 397 dana i 20 sati

  Svaka čast dame, samo napred!

  Oceni komentar:
  6
  11
 • Joker

  pre 397 dana i 18 sati

  poznati fudbaler ,hahahahaha

  Oceni komentar:
  9
  12
 • Kaćanka

  pre 397 dana i 9 sati

  Za nepoverovati....tema iscrtavanje obrva.... dobila sredstva....pametnom dosta

  Oceni komentar:
  6
  11
 • Milan

  pre 395 dana i 21 sat

  jel ovo reklama ili vest ?
  jel treba da se ugledamo ?

  Oceni komentar:
  2
  6