Novosađani kupili vozilo koje će olakšati rad Narodne kuhinje

Novosađani kupili vozilo koje će olakšati rad Narodne kuhinje

Narodnoj kuhinji Crvenog krsta predato je danas na korišćenje novo vozilo koje je kupljeno novcem iz budžeta grada.

- Grad Novi Sad je iz budžeta Grada obezbedio 2,5 miliona dinara za nabavku jednog vozila marke Fiat Dukato. Vozilo će služiti za distribuciju lanč paketa korisnicima programa Narodne kuhinje koji se nalaze u prigradskim mestima, distribuciju kuvanih obroka i prevoz humanitarne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, rekao je član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Nikola Ćirović i pohvalio poslovanje Gradske organizacije Crvenog krsta koja je u 2015. godini uštedela deo sredstava koja služe za pripremanje kuvanih obroka zahvaljujući donatorima.

Šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović posetio je da ovo nije jedino vozilo kupljeno novcem Novosađana, a koje je uručeno ustanovama gde se Grad Novi Sad ne pojavljuje kao osnivač.

- Nakon vozila koje smo predali na korišćenje školi  „Milan Petrović“ i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, kao i Okružnom zatvoru danas ovde uručujemo ključeve još jednog novog vozila Narodnoj kuhinji, što samo govori u prilog tome da aktuelna gradska vlast vodi računa o svim građanima Novog Sada, objasnio je Petrović.

Sekretar Crvenog krsta Grada Novog Sada Dragan Lazić se zahvalio Gradu i naglasio da vozilo koje su dobili na korišćenje ima ogroman značaj za svakodnevno funkcionisanje ove ustanove koja u jednom danu podeli 600 obroka u svoja dva objekta.

- Broj lanč paketa namenjen korisnicima Narodne kuhinje u prigradskim naseljima je znatno porastao u poslednjih nekoliko godina, tako da će novo vozilo znatno olakšati distribuciju 800 lanč paketa krajnjim korisnicima, rekao je Lazić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan