NOVOSAĐANI: Mali modni atelje s velikim pogledom na svet

NOVOSAĐANI: Mali modni atelje s velikim pogledom na svet

Originalnim kreacijama ona pomaže ženama da pronađu svoj stil i da istaknu ono najlepše na sebi. Sve to radi kroz elegantnu notu kreativnosti i glamura. Inspiraciju pronalazi u putovanjima, ljudima, ali i u notama poznatog latinoameričkog plesa. Uhvatila je svoj životni ritam i uživa u njemu. Ostvarena na porodičnom i poslovnom planu, uspešno balansira između svojih obaveza.

Četrdesetrogodišnja Nataša Bodirožić poreklom je iz Lovćenca. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u najvećem gradu Vojvodine odlučila je da ostane u mestu gde je provela studentske dane. Pre tri godine pokrenula je modni atelje za izradu odeće Cristonati couture. Prošle sezone se sa svojom kolekcijom uspešno predstavila na Srpskoj nedelji mode u Novom Sadu (Show room u aprilu i revija u novembru) i na NS marketu, te se se probila na vrh domaće modne scene. Bez obzira na uspeh, mala radionica u Ulici Alekse Šantića na Grbavici ostala je verna mušterijama svih generacija. Novosađanke redovno dolaze zbog usluga šivenja po meri, a u ponudi se mogu naći dečje haljine, elegantne koktel i večernje haljine, odela, a od nedavno i venčanice. Nataša je udata i majka je dva dečaka i jedne devojčice. Pored mode zaljubljena je u tango i pleše ga godinama.


– Počela sam da se bavim šivenjem u maminoj radionici. Može se reći da sam zanat učila od nje, ali i od sestre koja je jedno vreme takođe radila u modnoj industriji. Majčino iskustvo je neprocenjivo i ona i danas lako reši sve probleme koji nastanu tokom izrade. Ljubav prema modi je kod mene od početka bila prisutna i svaku odeću koju sam kupila imala sam potrebu da doradim –
počinje svoju priču Bodirožić i nastavlja:

– Iako radim u struci kao ekonomista, prijateljica koja je znala za moj talenat me je ohrabrila da krenem u preduzetničke vode. Njeno ime je Hristina, a moje Nataša, pa sam na osnovu toga smislila naziv Cristonati. U međuvremenu ona se izdvojila iz poslovnog dela, ali je i dalje uz mene kao podrška – objašnjava naša sagovornica.

Imala sam potrebu da doradim svaku odeću koju sam kupila


Nakon dve godine rada ateljea, mlada Novosađanka odlučila je da se predstavi široj javnosti. Prvi nastup je imala tokom proleća na Show roomu u okviru Srpske nedelje mode, a na jesen usledila je i revija kada je predstavila kolekciju Molinete, koja je bila inspirisana tangom.

– Ta revija je bila kruna mog dotadašnjeg rada. Koristila sam materijale koje zahtevaju plesne haljine, modeli haljina laskaju ženskoj figuri, prijanjaju uz telo i tako ističu figuru, asimetrični su, otvoreni i glamurozni. Tango filozofija traži poseban izražaj haljina, da imaju slobodu pokreta, da su visoki izrezi i to se meni uvek dopadalo. A život je zapravo ples od jedne do druge pozornice – kaže Nataša sa osmehom na licu.


Kao najava revije prethodilo je snimanje spota koji je prikazao put kreiranja kolekcije Molinete. U spotu su se, pored sagovornice portala Mojnovisad.com, pojavile i njena mama, sestra i ćerka. Na taj način su prikazane sve tri generacije žena koje su učestvovale u stvaranju.

Kada je na reviji kao kreator izašla na modnu pistu, bila je upravo u pratnji svoje tada sedmogodišnje ćerkice, a za sreću je oko struka nosila alatnicu sa pojasom koji je ćerka ukrasila.

– Prošla godina je bila uspešna, mada nije bila sistemski planirana. Jednostavno se dogodilo da je jedna prilika otvorila vrata sledećoj – iskrena je vlasnica ateljea Cristonati couture.

O popularnosti njenih kreacija govori i činjenica da je svetski poznata manekenka Tamara Milićević na Last day of Miami Swim Weeku nosila haljinu sa logom novosadske kreatorke.


Veliko interesovanje je izazvala i Natašina kolekcija Urban look, koja je prošle godine prikazana na NS marketu.

– Predstavila sam prsluke od eko-kože i majice sa metalik premazom koje mogu da se kombinuju sa farmerkama. Takva dešavanja su idealna za komunikaciju sa ljudima, jer saznaju za atelje, ali i vide kvalitet izrade uživo. A upravo su klijentkinje koje se vraćaju potvrda kvaliteta – kaže Bodirožić.


Akcenat stavljamo na izradu po meri, a to treba svim generacijama 


Radionica računa na obične ljude i trudi se da zadovolji njihove modne potrebe. Pored gotovih proizvoda koji su od prirodnog materijala na kojima dominira logo i koktel haljina, atelje pre svega nudi usluge šivenja po meri.

– Radimo sve za potrebe matura, svadbi i raznih proslava. To su vesele boje i lepršave haljine. Volimo kada ljudi dođu i sa svojim idejama, jer to doprinosi i našem razvoju. Uvek imamo određen broj odevnih komada, pripremnih krojeva i nezavršenih modela. Klijenti mogu da dođu i da probaju, ili da prislone uz sebe da vide kako im stoji. Na taj način gradimo poverenje. Akcenat stavljamo na izradu po meri, a to treba svim generacijama – priča Nataša.U ateljeu se uvek mogu naći i elegantne koktel haljine za poslovne opcije.

– U šali kažemo da su to haljine tri u jedan. Ali, uz odgovarajuće detalje, žene mogu da ih prilagode za posao, koktele, ili za poslepodnevnu kafu sa prijateljicama. Meni je bliska ta elegantna nota, taj profesionalni glamur izražen u elegantnim haljinama i po meri ukrojenim korsetima i pantalonama. Smatram da svaka žena treba to da ima u svom garderoberu i da to ujedno proprati jedan trendovski šik – kaže Bodirožić.

Kreativna osoba tokom celog dana mora misliti unapred


A šta se sve može naći u Cristonati couture može se pogledati i na njihovIm profilima na Fejsbuku i Instagramu.

– Dok kreiram osetim potrebu da preoblikujem žensko telo, da istaknem ono najlepše, a da prikrijem nedostatke. Pored šivenja po meri želim da se izrazim i kao kreator. Zato, planiram da bar jednom godišnje iznedrim kolekciju koja odslikava moje znanje, iskustvo, inspiraciju i praćenje trendova. Kreativna osoba tokom celog dana mora misliti unapred. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez podrške cele porodice. Volim da kažem da smo mali atelje s velikim pogledom na svet – priča Nataša.


Sreća i zadovoljstvo klijenata je takođe jedan od najvažnijih pokretača, a atelje je mesto dobre energije.

– Nedavno nam je bila žena koja je prebrodila težak period u svom životu. Tražila je haljinu za svečanu priliku. Dopala joj se revija, ali linijom nije mogla da je iznese. Dogovorili smo se da joj izradimo koktel haljinu u istoj boji, ali od materijala koji je za nju prikladniji. Kada smo završili ona je izašla sa toliko entuzijazma i srećna da je to bilo neverovatno. Čak su i njene kolege primetile pozitivne promene kod nje. Zato uvek kažem ženama, odvažite se i probajte. To dokazujem i na ličnom primeru, jer sam se odvažila da izađem iz sigurne zone crne boje, odvažila sam se da počnem da plešem, da kreiram, a sve to nije bilo jednostavno i zahtevalo je dosta snage – završava svoju priču Nataša Bodirožić.

PEPELJUGA U VOJVOĐANSKOM MILJEU: Nedavno je u dvorcu Fantast u Bečeju Nataša Bodirožić sa svojim talentovanim saradnicima uradila seriju fotografija na temu bajke o Pepeljugi koji predstavlja jedan kreativni izražaj prenet na poznatu vojvođansku lokaciju. Slike koje dočaravaju višeslojnu haljinu sa korsetom, velikim detaljima i krunom zapravo najavljuju proleće, atraktivne boje i jednu lepršavost koju 2019. treba da donese. Prostor je ujedno iskorišćen da se snimi i editorijal za ovu godinu.


Tekst:
Aleksandar Jovanović
Fotografije: Aleksandar Jovanović, Marija Erdelji, Svetlana Braun i Lilit Andrić

Oceni vest:
19
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marija Srdić

  pre 1406 dana i 37 minuta

  Uspešno ispričana priča. Sve pohvale autoru teksta Aleksandru Jovanoviću!

  Oceni komentar:
  0
  8