Novosađani: Medicinska sestra koja leči osmehom

Novosađani: Medicinska sestra koja leči osmehom

Mara Tešić je medicinska sestra i radi na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Voli svoj posao jer pomaže ljudima, sa pacijentima je uvek nasmejana i ljubazna, zbog toga joj mnogi uzvraćaju komplimentom da ih ona svojim osmehom leči. Ponosna je majka šestogodišnje Milice.

"Poreklom sam iz Vinkovaca, ali smo se sa porodicom 1997. godin doselili u Čalmu kod Sremske Mitrovice. Imala sam sreće i ubrzo nakon završetka srednje medicinske škole u Mitrovici zaposlila sam se na institutu, i od tada živim u Novom Sadu. Ovo nije samo običan posao, nego poziv koji morate da volite. Radim sa ljudima svaki dan, pripremam hemioterapiju i dajem je pacijentima. Bez obzira da li su teška vremena ili ne, smatram da uvek  treba humano postupati sa ljudima, a posebno sa onima koji su bolesni. Često sam i sama tužna i opterećena svakodnevnim egzistencijalnim problemima kao i svi građani ove zemlje, ali kada stignem na svoje radno mesto to sve ostavljam iza sebe i ponašam se kao profesionalac," izjavljuje naša sagvornica.

 Mara sa kćerkom Milicom


"Emocionalno je teško podneti kada radite sa bolesnim osobama. Zato pazim da budem uvek prijatna, da pokažem poštovanje koje zaslužuju kao ljudska bića kako ne bih povredila njihovo dostojanstvo. Nadam se da će jednog dana neko i sa mnom tako postupati kada budem imala zdravstvenih problema. Zbog toga sam srećna ako nekome mogu da pomognem, a pacijenti to znaju da cene. Svoju kćerku Milicu volim najviše na svetu, ona je moja ljubav i moje utočište kada stignem kući. Živimo same, teško je, ali trudim se da joj pružim sve što mogu. Svi kažu da je pametno i dobro vaspitano dete, i kada je tako hvale to me posebno raduje. Ide u vrtić, uči engleski i dobro barata sa tablet računarom. Pošto su sada sunčani dani trudimo se da što više vremena provedemo napolju. Idemo u duge šetnje, u lunapark i na sladoled. Vikendom posetimo i baku Luciju koja živi na selu. Često razmišljam da li da ostanem ili da odem iz ove države. Ali  i dalje živim u nadi da će na ovim prostorima naša deca jednog dana živeti bolje nego mi," kaže Mara Tešić za portal mojnovisad.com.

Oceni vest:
33
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vesna

  pre 2991 dan i 14 sati

  Bravoooooo! Sve do i jedne reci je istina!!!

  Oceni komentar:
  1
  8
 • Milena

  pre 2991 dan i 13 sati

  To je nasa lepa Mara :*

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Sale

  pre 2991 dan i 11 sati

  Bravo Maro. SAMO NAPRED

  Oceni komentar:
  1
  7
 • nikolija

  pre 2991 dan i 10 sati

  Maki... svaka čast ..... mnogi ti mogu pozavideti na svemu....

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Sanja

  pre 2990 dana i 13 sati

  Konačno nešto lepo i pozitivno o pripadnicama naše profesije - medicinskim sestrama. Bravo za Maru !

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Ester

  pre 2989 dana i 21 sat

  Sestra Mara zaista zaslužuje svaku pohvalu!

  Oceni komentar:
  0
  7