Novosađani: Multi-instrumentalist koji oplemenjuje i one koji slušaju, i one koji sviraju

Novosađani: Multi-instrumentalist koji oplemenjuje i one koji slušaju, i one koji sviraju

Ljubiša Jojić je mnogima poznat kao gitarista i vokalista benda Hton, ali on, takođe, svoje eksperimentalne ideje i zvukove prenosi i svim zainteresovanim generacijama kroz individualne i grupne časove.

- Veza s Novim Sadom počela je upisom na Filozofski fakultet, odsek istorija. Na početku studija sam bio na relaciji Bačka Topola-Novi Sad, međutim, svake godine sam sve duže i duže ostajao ovde, i poslednjih osam godina živim u prestonici Vojvodine i oplemenjujem ljude – i one koji slušaju, i one koji sviraju, kaže Ljubiša Jojić

- Desilo mi se toliko različitih, lepih iskustava posle kojih sam svakako bogatija osoba. Najlepše iskustvo mi je, ipak, osnivanje autorskog benda Hton, u kome sviram već 11 godina, kao i nastupi na par mesta i manifestacija u Vojvodini.

Ljubiša Jojić

- Kada znaš zašto želiš da se baviš muzikom, onda moraš i da naučiš svirati instrument koji si izabrao, a to je etapa koja traje non-stop i pomoću koje ti razvijaš vlastiti muzički identitet. Počeo sam sa tamburaškim čelom i akustičnom gitarom, pa sam svirao kontrabas i basprim u orkestru, danas sviram električnu i bas gitaru (a od nedavno sam počeo da se zanimam i za bubnjeve) u autorskom bendu Hton, ali i prenosim drugima svoje muzičko znanje i iskustvo, kroz pojedinačne i grupne časove, navodi naš sagovornik.

- Časovi se najčešće odvijaju na relaciji “jedan na jedan” (profesor-učenik), ali sam bio i u situaciji “jedan na 25” dok sam vodio besplatne radionice kako u Novom Sadu, tako i u Subotici. Probajte da pričate sa 25 ljudi odjednom. Teško je. Sad zamislite da 25 osoba drži gitare i svaka je na različitom nivou muzičkog obrazovanja i svima se treba posvetiti. Imam sve više i više obaveza usmerenih ka muzičkoj edukaciji, ali dobro se organizujem i sve uspešno savlađujem, kaže na kraju Ljubiša Jojić. 

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradsko groblje havarija na vodovodu EPS novosadsko porodilište jkp novosadska toplana RHMZ vremenska prognoza novi sad bez vode isključenja struje bez struje raspored sahrana novi sad almaško groblje novorođenčad horoskop radosne vesti servisne informacije novi sad horoskopski znaci matična knjiga rođenih telep bebe sahrane servisne informacije jkp lisje dunav Miloš Vučević porodilište raspored sahrana i ispraćaja betanija elektrovojvodina gradonačelnik Miloš Vučević