Novosađani: Najvažnije je da mušterija ode zadovoljna

Novosađani: Najvažnije je da mušterija ode zadovoljna

Iako rođeni Novosađanin, dvadesetšestogodišnji Jasmin Marković do sad ni jednom nije posetio Exit festival, ali se nada da će tu grešku ovog leta ispraviti. Mnogi sugrađani ovog simpatičnog mladića prepoznaju na ulici kao osobu koja im pomaže da operu svoj automobil u jednoj od najpopularnijih novosadskih samouslužnih autoperionica.

Ovaj nekadašnji učenik srednje saobraćajne škole zaposlio se već sa 18 godina. Počeo je raditi u magacinu jedne firme, gde je bio zadužen da prima i pakuje robu.

- Skoro osam godina sam radio taj posao, dok nisam dobio ponudu od vlasnika kompanije da pređem u autoperionicu Sonax koju otvara na Futoškom putu. Prihvatio sam i nisam zažalio. Ipak je mnogo dinamičnije i interesantnije kad radite sa ljudima svaki dan napolju, nego da sedite u nekom zatvorenom prostoru osam sati – priča Marković i nastavlja:

- Uglavnom objašnjavam ljudima kako da očiste svoje automobile. Pokažem im kako funkcionišu aparati za usisavanje, hemijsko čišćenje, miris za auto, crnilo za gume i tečnost za vetrobran. Većina njih se brzo snađe i posle već  rade sami. Desi se ponekad da je neko nervozan i grub, ali ja i tada ostajem ljubazan i strpljiv jer najvažnije je da mušterija izađe zadovoljna, to je tako profesionalno – kaže Jasmin.

Naš sagovornik još kaže da se ženama uvek ponudi mogućnost da im radnici perionice operu automobile.

- Jednom prilikom pomagao sam mušteriji kad mi je prišla jedna mlada žena i rekla mi da je trudna. Na trenutak sam se zbunio i samo sam izustio "čestitam". Ona je počela da se osmehuje i zamolila me da joj operem auto. Posle smo se oboje smejali tome kako sam se zbunio - priča Marković.

Jasmin veli da je sa muškarcima često obrnuta situacija,  jer retko traže pomoć, i vole da dođu i ostanu što duže. Opuste se i posvete glancanju svojih četvorotočkaša.

- Jednom mi je mušterija kazala da voli da dođe sam kada pere svoj auto jer se i on i njegova supruga odmore jedno od drugog. Neki muškarci ovo doživljavaju kao relaksaciju, vreme da se malo isključe i odmore – kaže Marković.

Ali mnogi dolaze i porodično, pa cela familija bude na okupu dok peru svoje vozilo.

- Imamo igralište u okviru autoperionice pa se deca tamo mogu igrati. Međutim, kad je toplo vreme, najmlađi često pomažu roditeljima tokom pranja automobila jer im je to zabavno. Još ako duva povetarac, pa ih malo poprska voda, njihovoj radosti nema kraja – priča sa osmehom na licu Marković.

Kada ne radi, Jasmin vikendom rekreativno igra fudbal s drugarima, a voli i da uživa u noćnom životu Novog Sada. Obožava muziku i sluša sve – od narodnih do hevi-metal, pop i rok hitova.

- Trenirao sam fudbal u klubu "Index" od svoje desete do sedamnaeste godine. Posle sam se zaposlio i zapostavio sam sport. Danas ga upražnjavam samo rekreativno, s prijateljima. Takođe volim noćne izlaske u grad i dobru zabavu. Imam dobro društvo i uvek se lepo provedemo. Igramo, pevamo i lepo se zabavljamo. Nažalost, do sad ni jednom nisam posetio Exit festival. Prošle godine sam prvi put kupio kartu, ali sam se razboleo. Ove godine nameravam da odem na Exit, mislim da je red da konačno posetim ovaj muzički spektakl koji se već toliko godina održava u mom Novom Sadu – kaže Jasmin Marković.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 2916 dana i 3 sata

  Jasmin je legenda, dusha od choveka, a i SONAX je najbolja perionica u gradu... Samo tako nastavite!

  Oceni komentar:
  0
  3