Novosađani: Od života uzeti sve i učiniti ga lepšim i kreativnijim

Novosađani: Od života uzeti sve i učiniti ga lepšim i kreativnijim

Jelena Graovac je doktor medicine, zaposlena je u Urgentnoj službi u Zdravstvenom zavodu Inđija i angažovana kao lekar u nekoliko sportskih kolektiva. Nekadašnja je reprezentativka Jugoslavije, SCG i Srbije u karateu. U svojoj sportskoj karijeri osvojila je preko 500 medalja na raznim evropskim, svetskim i domaćim takmičenjima, a bila je izabrana i za najboljeg sportistu univerziteta.

"Rođena sam u Inđiji, a karate sam počela da treniram u sedmoj godini. Kako smo svi želeli da nastavim sa treninzima kod profesora Dušana Dačića koji je tokom devedesetih bio selektor karate reprezentacije, cela porodica se preselila u Novi Sad na Detelinaru. Osnovnu školu i srednju medicinsku (smer fizioterapeut) završila sam kao đak generacije u glavnom gradu Vojvodine. Paralelno sa sportskim uspesima nastavila sam sa obrazovanjem i medicinski fakultet sam završila u roku. Nakon pet godina rada na ortopediji i traumatologiji počela sam raditi kao lekar u Domu zdravlja u Inđiji gde putujem svaki dan. Kao lekar takođe sam angažovana i u Nacionalnoj kući fudbala, u fitnes centru 'Gymnasium', u Međunarodnom košarkaškom kampu 'Kasta'. Zajedno sa jednim drugarom vodim i fitnes asocijaciju".

"Radim sa sportistima i u raznim sportskim kolektivima (fudbalska reprezentacija, kik boks, karate, rvanje) gde se ozbiljno bavim dijagnostikom. Karate je sport koji mi je obeležio karijeru. Čak i danas vežbam u karate klubu 'Yu Karate Do' gde sam dugo radila kao trener, ali sam zbog obaveza prestala. Volim zdrav način života i fizičku aktivnost koja utiče i na formiranje ličnosti. Član sam udruženja letača i letim na aerodromu 13. maj kada god imam vremena zajedno sa vojnim pilotom Boškom i mojim prijateljem Milošem. Smatram da svi snovi mogu postati stvarnost ukoliko imate hrabrosti da ih sledite. Poštujem život, kao i ljude i prirodu oko mene i volim da pružam pomoć svima kome je ona potrebna. Trudim se da svaki dan od života uzmem sve i da ga učinim lepšim i kreativnijim“ – kaže Jelena Graovac.

Oceni vest:
12
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

maturanti jkp novosadska toplana sahrane novosadska policija elektrovojvodina bebe RHMZ servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod bez vode betanija novorođenčad gradsko groblje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Spens JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad horoskop bez struje vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište servisne informacije novi sad isključenja struje jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza isključenje vode novosađani