Novosađani odlažu stari nameštaj gde stignu, "takvo ponašanje je neopravdano"

Novosađani odlažu stari nameštaj gde stignu, "takvo ponašanje je neopravdano"

U akciji uklanjanja divljih deponija s novosadskih ulica i iz prigradskih naselja JКP "Čistoća" je na gradsku deponiju u toku prošle nedelje odnela više od 450 kubika otpada, nemarno bačenog oko kontejera, što je duplo više nego prethodne sedmice.

Кako je navedeno u saopštenju tog gradskog komunalnog preduzeća, među smećem je najviše bilo delova starog nameštaja, a raščišćene su deponije u Ulici Milete Protića, Omladinskog pokreta, Preradovićevoj, Seljačkih buna, te oko kontejnera na uglu Ćirpanove i Bulevara oslobođenja, zatim Ruđera Boškovića i Hajduk Veljkove.

Iz "Čistoće" pozivaju Novosađane da im pomognu u očuvanju životne sredine i higijene u gradu, te da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored njega, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini.

– Takvo ponašanje je neopravdano, ako se uzme u obzir da je u toku i akcija uklanjanja krupnog i kabastog otpada, kao i baštenskog, samo je potrebno da građani prate kad i gde su postavljeni kontejneri i tamo odože otpad, umesto da ga bacaju na trotoare, travnjake, u haustore između zgrada... – istakao je direktor JКP "Čistoća" Vladimir Zelenović, podsetivši pritom građane da krupan otpad mogu sopstvenim ili iznajmljenim vozilom doneti na Gradsku deponiju, gde je prijem besplatan, a prostor gde se istovara pristupačan, prenosi "Dnevnik". 

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan