Novosađani odlažu stari nameštaj gde stignu, "takvo ponašanje je neopravdano"

Novosađani odlažu stari nameštaj gde stignu, "takvo ponašanje je neopravdano"

U akciji uklanjanja divljih deponija s novosadskih ulica i iz prigradskih naselja JКP "Čistoća" je na gradsku deponiju u toku prošle nedelje odnela više od 450 kubika otpada, nemarno bačenog oko kontejera, što je duplo više nego prethodne sedmice.

Кako je navedeno u saopštenju tog gradskog komunalnog preduzeća, među smećem je najviše bilo delova starog nameštaja, a raščišćene su deponije u Ulici Milete Protića, Omladinskog pokreta, Preradovićevoj, Seljačkih buna, te oko kontejnera na uglu Ćirpanove i Bulevara oslobođenja, zatim Ruđera Boškovića i Hajduk Veljkove.

Iz "Čistoće" pozivaju Novosađane da im pomognu u očuvanju životne sredine i higijene u gradu, te da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored njega, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini.

– Takvo ponašanje je neopravdano, ako se uzme u obzir da je u toku i akcija uklanjanja krupnog i kabastog otpada, kao i baštenskog, samo je potrebno da građani prate kad i gde su postavljeni kontejneri i tamo odože otpad, umesto da ga bacaju na trotoare, travnjake, u haustore između zgrada... – istakao je direktor JКP "Čistoća" Vladimir Zelenović, podsetivši pritom građane da krupan otpad mogu sopstvenim ili iznajmljenim vozilom doneti na Gradsku deponiju, gde je prijem besplatan, a prostor gde se istovara pristupačan, prenosi "Dnevnik". 

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje novosadska policija raspored sahrana novi sad 27. novosadski maraton bez struje jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo izmena režima saobraćaja elektrovojvodina betanija vremenska prognoza novi sad isključenja struje servisne informacije novi sad Republički hidrometeorološki zavod sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad bez vode novosađani protest taksista RHMZ raspored sahrana i ispraćaja Aleksandar Vučić isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište novorođenčad bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp lisje servisne informacije