Novosađani plaćaju 900.000 dinara "Informeru" za prenošenje saopštenja gradskih vlasti

Novosađani plaćaju 900.000 dinara "Informeru" za prenošenje saopštenja gradskih vlasti

Dva saopštenja lokalnih vlasti sa sajta Grada Novog Sada o tome kako je predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" dobila novu kuhinju, "Informer" je spojio u tekst "Proradila kuhinja predškolske ustanove".

Osim toga što je "vest" prekopirana, ona dolazi i sa zakašnjenjem jer je kuhinja otvorena pre skoro mesec dana. Ovaj članak je deo medijskog projekta koji se sufinansira iz gradskog budžeta, a za koji su Novosađani ove godine izdvojili 900.000 dinara, objavljeno je na sajtu Raskrinkavanje.rs.

Iako su gradski i pokrajinski čelnici novu kuhinju "Radosnog detinjstva" obišli još sredinom septembra, kada se vest o tome našla i na sajtu Grada i drugih gradskih medija, do "Informera" je došla tek sada, u štampanom izdanju od 7. oktobra.

Sve ove izjave, kao i podaci o samoj kuhinji, napisane gotovo doslovce mogu se naći u saopštenju Grada od 16. septembra. Još tada su Miloš Vučević i Igor Mirović obišli ovaj novoizgrađeni objekat, a u PR saopštenju piše gotovo sve ono što će "Informer" dvadesetak dana kasnije prekopirati u svoj tekst.

Raskrinkavanje.rs objašnjava da su tekst platili Novosađani u okviru projekta za koje je novac "Informeru" dodelio Grad Novi Sad. Naime, na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata, firma Info IT media, koja stoji iza "Informera", dobila je 900.000 dinara za projekat "Upoznajte opštine i gradove u Srbiji: Novi Sad – Evropsko lice prestonice". 

Detaljnije o tome šta su novinari "Krika" još saznali možete pročitati OVDE.  

Oceni vest:
7
11

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Slobodan gradjanin

  pre 477 dana i 21 sat

  Još jedna pljacka Novog Sada u reziji SRPSKE NAZADNA STRANKE I GRADONACELNIKA.

  Oceni komentar:
  0
  11
 • NIna

  pre 477 dana i 18 sati

  Jaoj, sada će gradonačelnIk ponovo da se iznenadi! A reemitovatovanje pinkovog programa na Novosadskoj TV, ko plaća?

  Oceni komentar:
  0
  9