Novosađani preko društvenih mreža organizovali pomoć za beskućnike

Novosađani preko društvenih mreža organizovali pomoć za beskućnike

Više Novosađana je juče u centar grada donelo hranu i odeću za beskućnike i tako se odazvalo humanitarnoj akciji koja je najvljena preko jedne društvene mreže.

Organizatori, supružnici Dušan i Marija Popović, zahvalili su se sugrađanima na pomoći i poručili javnosti da se beskućnicima ne treba baviti samo onda kada se desi nešto loše nekome od njih.

- Nažalost, ima mnogo ljudi koji su na ulici, a kapaciteti prihvatnog centra su ograničeni i sredstava nikad nema dovoljno. Akcija je znak pažnje prema njima, ali i poruka gradskim ocima da se pomogne ovoj ugroženoj kategoriji građana. Prikupljenu hranu i odeću ćemo odneti u dnevno prihvatilište na Bulevaru kralja Petra I 28c – kazao je Dušan Popović.

Ovaj bračni par je ranije organizovao uskršnju trpezu za ugrožene i nakon solidnog odziva sugrađana odlučili su se za jučerašnju akciju.

Novosađani koji su doneli pakete nisu želeli da daju izjave za medije. Većina je rekla da su vremena teška i da treba pomoći ljudima i da se nadaju da će i njima neko priteći u pomoć, ako se jednog dana nađu u nevolji.

Tekst i fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan