NOVOSAĐANI: Prijatelji postoje i van društvenih mreža

NOVOSAĐANI: Prijatelji postoje i van društvenih mreža

Malo je osoba koje danas nemaju profil na društvenim mrežama. Ali, naš sagovornik smatra da virtuelni prijatelji s pametnih telefona i laptopova ne mogu zameniti druženje uživo s drugarima i poznanicima.

Nemanja Kopanja rodio se u Novom Sadu 1978. godine. Diplomu pravnog fakulteta stekao je u rodnom gradu. Godinama trenira karate. Trenutno radi za jednu agenciju za zapošljavanje i migracije.

- Završio sam pravo i jedno vreme volontirao u sudu, gde sam položio  pravosudni ispit. U mom gradu je teško naći posao  u struci, pa sam uvek bio primoran da radim sve i svašta. Jedno vreme sam proveo u Nacionalnoj službi za zapošljavanje kao referent opštih poslova. Nažalost, nisu mi produžili ugovor. No, odlučio sam da iskoristim znanje i iskustvo koje sam tamo stekao. Trenutno sam povezan sa  Nacionalnom službom, ali se bavim zapošljavanjem u inostranstvu i migracijama – priča Nemanja.


Sagovornik portala mojnovisad.com u slobodno vreme volontira u Fondaciji “Marija Jovanović dete”. Član je karate kluba “OSS”, gde redovno trenira i podučava mlade karatiste. Ovim sportom se bavi od svoje desete godine i nosilac je crnog pojasa. Jedan je od retkih koji nema profil na društvenim mrežama i kaže da ih ne koristi.

- Virtuelna pijaca nikada ne može da zameni kvalitetnu priču i razgovor. Smatram da na Fejsbuku i Instagramu ljudi sebe predstavljaju lažno i mahom pričaju o onome što bi oni želeli da budu, a ne što zaista jesu. Drugačiji je odnos kad sedite preko puta nekoga i razgovarate, bilo da se radi o muškoj ili o ženskoj osobi – objašnjava Kopanja.


Nemanja je u Novom Sadu odrastao i kaže da ga doživljava kao Srpsku Atinu u pravom smislu te reči. Smatra da je njegov rodni grad napravljen po meri kulturnog čoveka, a da su vrata  otvorena svima, samo ponekad tu srdačnost i dobrodošlicu mnogi ne cene.

- Novi Sad još uvek ima mesta za sve. Pored raznih kulturnih i društvenih događaja, sviđa mi se i to što postoji bogat noćni život. Od prave dobre kafane do modernih koncerata sve volim da vidim i čujem. Jedino bi bilo lepo da  mi pripazimo na naš grad i da se trudimo da bude još lepši, bolji i kulturniji. To je neophodno kako bi mu zaista pristajao epitet evropske prestolnice kulture –zaključio je Kopanja.

Oceni vest:
13
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad novosađani Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad isključenje vode zdravlje novosadska policija novorođenčad novi sad isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod Isključenje struje Spens horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vojvodina ns seme servisne informacije novi sad Dom zdravlja Novi Sad novosadsko porodilište bebe horoskopski znaci tajne horoskopa JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana istraživanje betanija