Novosađani prodaju stanove u centru zbog preglasne muzike

Novosađani prodaju stanove u centru zbog preglasne muzike

Stanovnici ulica u najužem centru Novog Sada godinama muče muku zbog preterane, povremeno i nepodnošljive buke iz pojedinih kafića, restorana i drugih lokala, koji često prekoračuju radno vreme, inače strogo propisano gradskom odlukom.

To je bio razlog zbog kojeg su se predstavnici Grupe građana iz ulica Laze Telečkog, Mite Ružića, Nikolajevske, Katoličke porte i još nekih ponovo obratili Komisiji za predstavke i predloge Skupštine grada, u nadi da će im konačno pomoći u rešavanju dugogodišnjih problema sa bukom.

- Mi stanari već desetak godina ukazujemo nadležnima na nepoštovanje gradske odluke o radnom vremenu lokala i kafića. Neki lokali u centru rade i do 4-5 sati ujutro i sve vreme puštaju preglasnu muziku. Od nesnosne buke ne možemo da spavamo i tome se već jednom mora stati na put –kaže za "Novosti" ogorčena Novosađanka, koja nije želela da se predstavi iz, kako reče, bezbednosnih razloga.

Najviše pritužbi stanari imaju na buku iz kafića u Laze Telečkog, koji, prema njihovim navodima, konstantno krše odluku o utvrđenom radnom vremenu.

- Obraćali smo se redovnoj i komunalnoj policiji, nadležnim institucijama, pa čak i kabinetu predsednika Republike i Vlade Srbije, ali ovaj veliki problem i dalje ostaje - dodaje anonimna sugrađanka, čije je ime poznato našoj redakciji, napominjući da je čak ponudila Gradu svoj stan na prodaju po realnoj ceni da bi se s porodicom preselila na mirniju lokaciju.

- Komšija u Nikolajevskoj ulici nedavno je pak prodao stan od 120 kvadrata u najužem gradskom jezgru za svega 48.000 evra, jer više nije mogao da izdrži da dve trećine godine živi u nesnosnoj buci, kao i mi.

Služba komunalne policije, u okviru svoje nadležnosti, inače, kontroliše poštovanje odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i nad nesavesnim vlasnicima preduzima odgovarajuće zakonske mere.

Tokom prošle i prva dva meseca ove godine, zbog nepoštovanja gradske odluke, u 47 navrata komunalni policajci su izdali upozorenje, a 241 put podneli zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i još u 579 slučajeva izrekli novčane kazne i ispisali prekršajne naloge protiv gazda lokala.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 1733 dana i 13 sati

  Ne vredi, to sve drze kriminalci a oni su u vezi sa tim kojima se zalite....

  Oceni komentar:
  0
  6