Novosađani: Sarajka koja je u prošlom životu bila Sosa

Novosađani: Sarajka koja je u prošlom životu bila Sosa

Ljiljana Sušić je Sarajka koja se zaljubila u Novi Sad kao osnovac, a doselila se u njega pre 21 godinu. Ova vlasnica prodavnice bebi opreme u šali kaže za sebe da je u prošlom životu bila Sosa pošto toliko voli glavni grad Vojvodine.

"Iako smo iz Bosne, naša porodica je uvek bila okrenuta Vojvodini. Kao dete stalno sam posećivala ovaj grad koji je za mene uvek bio nešto posebno. Trg slobode, ulica Modene, Zmaj Jovina i Dunavska su me na prvi pogled fascinirale, nažalost tada se nisam odlučila da ostanem ovde. Rat me je zatekao u Sarajevu i dve godine sam živela u tom gradu dok je bio pod opsadom".

"U Novi Sad sam se doselila 1995. godine i počela da radim kao sekretarica i prevodilac u jednoj fabrici za preradu mesa, gde sam upoznala i svog budućeg supruga. Ubrzo smo se venčali i kasnije dobili dvoje dece, dečaka i devojčicu. Prvo smo zajedno otvorili mesaru na Novom naselju, a posle toga smo počeli prodavati čarape na pijaci. Radeći na pijačnoj tezgi smo došli na ideju o prodaji bebi opreme pošto su svi tražili čarape za bebe. Tako smo 2001. godine otvorili radnju 'Baby Sara' u jednom od pasaža Zmaj Jovine ulice. U početku je posao išao odlično. I danas nam se vraćaju porodice koje očekuju drugo ili treće dete, a njihova prva deca su sad krenula u srednju školu. Nažalost ljudi danas nemaju para i žive sve teže i to se odražava i na posao. Nekada sam imala šest odličnih radnika, danas radim sama i to dvokratno".

 

"Izuzetno sam posvećena poslu, odradim prvu smenu pa odem kući da skuvam ručak, posle toga se vratim u radnju. Funkcionišemo po uzoru grčkih i italijanskih porodičnih prodavnica koje rade u dve smene, smatram da je to budućnost u ovom biznisu. Ova vrsta posla zahteva dušu, treba razgovarati sa trudnicama i edukovati ih, brinuti o mušterijama, a kupci to cene. Nameravam da, preko leta, ružičnjak koji se nalazi ispred radnje pretvorim u kutak za dojilje koje se šetaju centrom. Tako će mlade mame moći da se odmore i da nahrane i presvuku svoju decu na miru. Sve ovo radim jer obožavam ovaj grad i verovatno sam veći lokal patriota nego većina Novosađana. Decu takođe vaspitam u tom duhu i mislim da je to tako ispravno".

Oceni vest:
17
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan