Novosađani se o svom gradu najviše informišu putem interneta i televizije

Novosađani se o svom gradu najviše informišu putem interneta i televizije

Skoro četiri petine naših sugrađana izjasnilo se da se o vestima iz svog grada informiše putem televizije i interneta.

Telefonsko istraživanje javnog mnjenja, koje je u periodu od 20. do 22. februara, na uzorku od 1.200 punoletnih građana, uradila agencija "Ninamedija", pokazuje da je najveći broj onih koji se o zbivanjima u Novom Sadu informišu putem televizije, njih 39 odsto.

Na drugom mestu je internet (34%), a potom kao izvori informacija slede štampa (16%), te radio (oko 9%).

Istraživanje je pokazalo da porastom godina starosti opada broj građana koji se informišu putem interneta, dok linearno raste broj onih koji to čine putem televizije. S druge strane, porastom stepena obrazovanja, raste broj građana koji koriste internet i isto tako opada broj onih koji se informišu putem TV-a.

Ista je situacija i sa tipom naselja – gradski deo više koristi internet u odnosu na vangradski koji se informiše na TV. Zanimljivi su i podaci o radnom statusu ispitanika, te se tako putem televizije ubedljivo najviše informišu penzioneri, a na internetu zaposleni i studenti.

Tek nešto manje od dva odsto Novosađana izjavilo je da ih uopšte ne zanima šta se dešava u gradu u kom žive.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad isključenje vode elektrovojvodina servisne informacije novi sad smeće gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević struja JGSP "Novi Sad" Vreme u Srbiji Vreme u Novom Sadu novi sad jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza betanija Spens dan državnosti bez vode vremenska prognoza novi sad novosađani JKP Vodovod i kanalizacija Srbija Sretenje Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje novosadsko porodilište bez struje bebe dan zaljubljenih