Novosađani se o svom gradu najviše informišu putem interneta i televizije

Novosađani se o svom gradu najviše informišu putem interneta i televizije

Skoro četiri petine naših sugrađana izjasnilo se da se o vestima iz svog grada informiše putem televizije i interneta.

Telefonsko istraživanje javnog mnjenja, koje je u periodu od 20. do 22. februara, na uzorku od 1.200 punoletnih građana, uradila agencija "Ninamedija", pokazuje da je najveći broj onih koji se o zbivanjima u Novom Sadu informišu putem televizije, njih 39 odsto.

Na drugom mestu je internet (34%), a potom kao izvori informacija slede štampa (16%), te radio (oko 9%).

Istraživanje je pokazalo da porastom godina starosti opada broj građana koji se informišu putem interneta, dok linearno raste broj onih koji to čine putem televizije. S druge strane, porastom stepena obrazovanja, raste broj građana koji koriste internet i isto tako opada broj onih koji se informišu putem TV-a.

Ista je situacija i sa tipom naselja – gradski deo više koristi internet u odnosu na vangradski koji se informiše na TV. Zanimljivi su i podaci o radnom statusu ispitanika, te se tako putem televizije ubedljivo najviše informišu penzioneri, a na internetu zaposleni i studenti.

Tek nešto manje od dva odsto Novosađana izjavilo je da ih uopšte ne zanima šta se dešava u gradu u kom žive.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje novosadska policija almaško groblje bez vode gradsko groblje Spens sahrane novi sad novosađani štrand opens 2019 betanija novorođenčad raspored sahrana novi sad opens distrikt policija elektrovojvodina bez struje isključenja struje Novo naselje isključenje vode klinički centar vojvodine jkp lisje servisne informacije novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad bebe raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija sahrane