Novosađani se o svom gradu najviše informišu putem interneta i televizije

Novosađani se o svom gradu najviše informišu putem interneta i televizije

Skoro četiri petine naših sugrađana izjasnilo se da se o vestima iz svog grada informiše putem televizije i interneta.

Telefonsko istraživanje javnog mnjenja, koje je u periodu od 20. do 22. februara, na uzorku od 1.200 punoletnih građana, uradila agencija "Ninamedija", pokazuje da je najveći broj onih koji se o zbivanjima u Novom Sadu informišu putem televizije, njih 39 odsto.

Na drugom mestu je internet (34%), a potom kao izvori informacija slede štampa (16%), te radio (oko 9%).

Istraživanje je pokazalo da porastom godina starosti opada broj građana koji se informišu putem interneta, dok linearno raste broj onih koji to čine putem televizije. S druge strane, porastom stepena obrazovanja, raste broj građana koji koriste internet i isto tako opada broj onih koji se informišu putem TV-a.

Ista je situacija i sa tipom naselja – gradski deo više koristi internet u odnosu na vangradski koji se informiše na TV. Zanimljivi su i podaci o radnom statusu ispitanika, te se tako putem televizije ubedljivo najviše informišu penzioneri, a na internetu zaposleni i studenti.

Tek nešto manje od dva odsto Novosađana izjavilo je da ih uopšte ne zanima šta se dešava u gradu u kom žive.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje crna hronika novosađani novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu novosadska policija sremski karlovci mup novi sad sahrane novi sad JKP Gradsko zelenilo raspored sahrana novi sad isključenje vode horoskop NURDOR betanija Republički hidrometeorološki zavod bebe servisne informacije isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina horoskopski znaci servisne informacije novi sad bez vode novorođenčad