Novosađani se žalili na bučni kafić, jablanove, autobusko stajalište...

Novosađani se žalili na bučni kafić, jablanove, autobusko stajalište...

Članicama i članovima Komisije za predstavke i predloge na danas održanoj sednici obratilo se nekoliko sugrađana svojim predstavkama koje se, uglavnom, odnose na komunalne probleme.

Predstavnica zgrade u Ulici Đorđa Servickog broj 1 ukazala je na problem koji njima i stanarima okolnih zgrada stvaraju ogromni jablanovi zasađeni duž ograde Jevrejskog groblja. Prema njenim rečima, to drveće je veoma staro i veliko, grane pomeraju električne vodove, a korenje je već "podiglo" behaton i predstavlja pretnju za temelje, a iz JKP "Vodovod i kanalizacija" dobili su upozorenje da su i vodovodne i kanalizacione cevi ugrožene.

Stanari Fruškogorske ulice već duže vreme imaju problem nesnosne i kontinuirane buke koja dopire iz obližnjeg kafića. Kako navode, u više navrata su se obraćali nadležnim inspekcijama, ali se taj problem i dalje nastavlja.

Novosađani iz Kosovske ulice broj 24 podneli su predstavku u kojoj traže izmeštanje autobuskog stajališta koje je locirano neposredno ispred ulaza u njihovu zgradu. Kao razloge navode rizik za bezbednost stanara zbog prevelike blizine stajališta njihovom ulazu, a naročito im smeta što putnici, dok čekaju autobus, stoje u samom ulazu u zgradu i tako ometaju nesmetani ulazak i izlazak stanara.

Stanovnica iz Rumenke ukazala je na problem žitelja dela ulica Oslobođenja i Partizanske gde su delimično ili potpuno propali trotoari, koje je nemoguće koristiti, pa su pešaci primorani da se kreću prometnom saobraćajnicom, što je veoma rizično, kako je navela.

Članice i članovi Komisije za predstavke i predloge će sve podnete predstavke uputiti nadležnim institucijama na razmatranje i rešavanje, a pristigle odgovore će proslediti podnosiocima.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan