Novosađani: Sramota je koliko Novosađani ne cene sport i sportiste

Novosađani: Sramota je koliko Novosađani ne cene sport i sportiste

Vladimir Rašković - Raš, kaže da Novi Sad svakako jeste sportski grad, ali da je to da li su Novosađani zaista iskreno za sport i koliko Novosađanima sport znači, već diskutabilno!

“Ne bih da nabrajam sportove i sportiste iz našeg grada koji su dostigli svetsku slavu, a ima ih mnogo, međutim ono što me najviše pogađa, jeste odnos Novosađana prema sportistima i prema sportskim manifestacijama. U našem gradu, gradu kulture, prosto je neverovatno koliko naši sugrađani ne cene sportiste, niti sportske manifestacije iz kojih ti sportisti i nastaju. Zar je toliko teško ispoštovati te iste sportiste jednom godišnje i dati im podršku, nego je problem što su baš danas zaustavili saobraćaj u jednoj ulici zbog  maratona ili preprečili put na Štrandu zbog današnjeg triatlona. Evropski i svetski gradovi se diče i ponose sportskim manifestacijam, stanovnici Ljubljane ne mogu da dočekaju svoj maraton, kada iz sveg srca bodre sve do jednog trkača. A Novi Sad!?! Tuga i sramota. Nije samo Novi Sad, da se ne lažemo, slično je i u Beogradu, a donekle je malo bolje u manjim sredinama. Novi Sad jeste sportski grad, ali samo kada se o tome priča, super je kada vam decu sa ulice odvlače kojekakvi manje popularni sportovi, ali kada treba zbog toga da zastanemo na sekund - dva, da promenimo zacrtanu trasu našeg automobila, e onda je to veliki problem. Novosađani žive u sportskom gradu, sa fenomenalnim predispozicijama za razvoj sporta, a da pri tome nemaju ni trunku razumevanja prema tim istim sportistima  kojima se ponose. I posle se pitaju odakle toliko narkomanije i nasilja u našem lepom gradu, gradu kulture i lepog ponašanja.”

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad Berić

  pre 993 dana i 4 sata

  Ko redovno koristi stazu za trčanje zna sa kim imamo posla.
  Iako sam naučen da poštujem starije većina nije vredna ni trunke poštovanja.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Pera

  pre 992 dana i 6 sati

  Nenad je u pravu za trim stazu. Mame guraju kolica, guraju se bicikli. Seta se u visokim stiklama. Veca grupa hoda tako da poptupno preprece trim stazu. Na nekoliko mesta je tartan izgoreo od baklji.
  Postoji staza za setanje a postoji i trim staza na kojoj se isto moze i setati i trcati ali tako da se ne prepreci i da se ne ometaju oni koji je koriste. Sve cesce da su Novosadjani samo na jeziku fini ali ne i u stvarnom zivotu.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Nemanja Nikolić

  pre 991 dan i 5 sati

  Mene je najviše šokirao jedan deda, koji se progurao pored redara i ubacio sebe i svog unuka od nekih 5 godina na stazu gde se održavao biciklistički segment triatlona. Tu bicikli jure i 45 na sat, često u grupama... Najgore mi je što je ugrozio svog unuka... Bio je tu i jedan čovek koji je sa jahtom uleteo na segment plivanja i prošao tik pored nas... Dosta mladih se takmiči u triatlonu, šteta što umesto podrške dobijaju ovakve ,,poklone" za svoj trud, odricanje i posvećenost.

  Oceni komentar:
  0
  2
Poljoprivredni sajam novosađani novorođenčad Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novi sad zdravlje Spens srednje škole novi sad JKP Vodovod i kanalizacija bez vode elektrovojvodina tehnički pregled horoskop RHMZ Republički hidrometeorološki zavod Novo naselje servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad horoskopski znaci bebe 85. Međunarodni poljoprivredni sajam betanija vremenska prognoza novosadski sajam isključenje vode Noć muzeja isključenja struje