Novosađani: Sramota je koliko Novosađani ne cene sport i sportiste

Novosađani: Sramota je koliko Novosađani ne cene sport i sportiste

Vladimir Rašković - Raš, kaže da Novi Sad svakako jeste sportski grad, ali da je to da li su Novosađani zaista iskreno za sport i koliko Novosađanima sport znači, već diskutabilno!

“Ne bih da nabrajam sportove i sportiste iz našeg grada koji su dostigli svetsku slavu, a ima ih mnogo, međutim ono što me najviše pogađa, jeste odnos Novosađana prema sportistima i prema sportskim manifestacijama. U našem gradu, gradu kulture, prosto je neverovatno koliko naši sugrađani ne cene sportiste, niti sportske manifestacije iz kojih ti sportisti i nastaju. Zar je toliko teško ispoštovati te iste sportiste jednom godišnje i dati im podršku, nego je problem što su baš danas zaustavili saobraćaj u jednoj ulici zbog  maratona ili preprečili put na Štrandu zbog današnjeg triatlona. Evropski i svetski gradovi se diče i ponose sportskim manifestacijam, stanovnici Ljubljane ne mogu da dočekaju svoj maraton, kada iz sveg srca bodre sve do jednog trkača. A Novi Sad!?! Tuga i sramota. Nije samo Novi Sad, da se ne lažemo, slično je i u Beogradu, a donekle je malo bolje u manjim sredinama. Novi Sad jeste sportski grad, ali samo kada se o tome priča, super je kada vam decu sa ulice odvlače kojekakvi manje popularni sportovi, ali kada treba zbog toga da zastanemo na sekund - dva, da promenimo zacrtanu trasu našeg automobila, e onda je to veliki problem. Novosađani žive u sportskom gradu, sa fenomenalnim predispozicijama za razvoj sporta, a da pri tome nemaju ni trunku razumevanja prema tim istim sportistima  kojima se ponose. I posle se pitaju odakle toliko narkomanije i nasilja u našem lepom gradu, gradu kulture i lepog ponašanja.”

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad Berić

  pre 1804 dana i 23 sata

  Ko redovno koristi stazu za trčanje zna sa kim imamo posla.
  Iako sam naučen da poštujem starije većina nije vredna ni trunke poštovanja.

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Pera

  pre 1804 dana i 1 sat

  Nenad je u pravu za trim stazu. Mame guraju kolica, guraju se bicikli. Seta se u visokim stiklama. Veca grupa hoda tako da poptupno preprece trim stazu. Na nekoliko mesta je tartan izgoreo od baklji.
  Postoji staza za setanje a postoji i trim staza na kojoj se isto moze i setati i trcati ali tako da se ne prepreci i da se ne ometaju oni koji je koriste. Sve cesce da su Novosadjani samo na jeziku fini ali ne i u stvarnom zivotu.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Nemanja Nikolić

  pre 1803 dana i 58 minuta

  Mene je najviše šokirao jedan deda, koji se progurao pored redara i ubacio sebe i svog unuka od nekih 5 godina na stazu gde se održavao biciklistički segment triatlona. Tu bicikli jure i 45 na sat, često u grupama... Najgore mi je što je ugrozio svog unuka... Bio je tu i jedan čovek koji je sa jahtom uleteo na segment plivanja i prošao tik pored nas... Dosta mladih se takmiči u triatlonu, šteta što umesto podrške dobijaju ovakve ,,poklone" za svoj trud, odricanje i posvećenost.

  Oceni komentar:
  0
  4