Novosađani u akciji: Napravimo biblioteku na Oficircu!

Novosađani u akciji: Napravimo biblioteku na Oficircu!

Na Oficirskoj plaži biće formiran kutak sa knjigama, koje će besplatno moći da pozajmljuju svi posetioci. Novosađani koji žele da pomognu i učestvuju u ovoj akciji, knjige mogu da donesu u knjižaru “Nublu” u Ulici Žarka Zrenjanina.

Akciju pravljenja biblioteke na Oficircu inicirali su čuveni novosadski fotoreporter Slobodan Šušnjević, koji je samostalno pokrenuo više sličnih akcija, Studentska unija, “Ofis Beach Bar” i  Udruženje "Novi Sad ima srce".

- Ideja je da se formira kutak sa knjigama, gde bi posetioci mogli besplatno da pozajme knjigu dok uživaju na plaži. Unija studentskih organizacija UNS će svoj poseban doprinos dati kroz kutak ’’Društeni aktivizam’’ za koji će donirati priručnike i vodiče kojima raspolaže. Knjige bi bile obezbeđene, noću bi se zaključavale. Ideja je da se te knjige ponude ljudima dok je sezona, a van sezone knjige bi se sačuvale na sigurnom do sledeće godine. Vaše poklonjeno koristilo bi se do daljnjeg, godinama. Svako od nas može da odvoji dve-tri knjige, koje možete da ostavite u knjižari "Nublu" u Žarka Zrenjanina – poručuju organizatori.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • zoran

  pre 1864 dana i 16 sati

  a za pocetak da na oficircu ne bude djubreta pa tek onda knjige, ne mogu da verujem da nikome ne smeta djubre i kolicina djubreta...

  Oceni komentar:
  1
  10
 • mojnovisad

  pre 1864 dana i 2 sata

  http://www.mojnovisad.com/vesti/foto-zablistali-becarac-i-oficirac-id3240.html

  Oceni komentar:
  2
  4
 • milicica

  pre 1863 dana i 2 sata

  idjea je odlicna, ali pre knjiga treba nabaviti kontejnere ili kante za otpatke. Dobro je i sto postoje "kafici", kafa, sok i ostali napici prijaju na plazi, ali bi muzika u kaficima mogla biti tisa, tek toliko da se ne mesa, jer je u svakom kaficu drugacija muzika. U protivnom bice kao na Strandu, na koji, bas zbog toga ne volim da idem. Kada na plazi otpaci budu uredno odlozeni, uz tihu muziku, sunce i Dunav, citanje ce predstvljati pravo zadovoljstvo

  Oceni komentar:
  0
  2