Novosađani: Vlada ozbiljna oskudica misli i osećanja

Novosađani: Vlada ozbiljna oskudica misli i osećanja

Marica Puškaš je planinarka primorana da živi i radi u gradu. U Novom Sadu je suvlasnica studija za dizajn, ali sve slobodno vreme koristi da provede u prirodi.

"Dehumanizovane urbane sredine danas podsećaju na set nekog naučno fantastičnog filma, a najgroznije scene tog klaustrofobičnog horora su kada vam se pred očima rastače rođeni grad – i u fizičkom, ali i u svakom drugom smislu. Za mene su obest i prostakluk nekih mojih sugrađana lična uvreda, jednaka onim arhitektonskim zločinstvima na mestu nekadašnjih lepih kuća, drvoredima unakaženim orezivanjem, 'obrijanim' padinama Fruške gore, opskurnim personama s bilborda, otpacima koje po ulicama raznosi vetar. Zato svaki slobodan trenutak koristim da iz grada pobegnem negde gde nema ljudske osionosti i jadnog političkog marketinga".

"Priroda je moj hram tišine. Ona ti nepogrešivo uzme meru, 'spljošti' ego i pokaže gde ti je mesto. To što si u gradu uspešan poslovni čovek, imaš skupe cipele i fensi sat – za nju ne znači ništa i svejedno moraš da se povinuješ njenim pravilima. A ne treba da budeš posebno inteligentan da sagledaš svu njenu moć i milost! Dovoljno je da te u planini uhvati jedna omanja oluja, sa zerom munja i mrvicom grmljavine, pa da shvatiš koliko si majušan i sasvim beznačajan".

"Ljudima danas nedostaje hlorofil i da im neko/nešto pokaže da oni i njihove skupe drangulije možda i nisu toliko važni koliko su uobrazili. Mislim da imamo previše stvari, ali da vlada ozbiljna oskudica misli i osećanja“ – rekla je Marica Puškaš za portal mojnovisad.com.

Oceni vest:
27
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Golub

  pre 1291 dan i 10 sati

  Pobeći od "gradskog, ovozemaljskog, urbanog" sveta je prvi zadatak zaljubljenika u prirodu, Marica se trudi da to uradi.... BRAVO drugarice Maro!!!!

  Oceni komentar:
  0
  8
 • ŽIKA

  pre 1291 dan i 3 sata

  Maro svaka ti je na mestu, ko u NJegoša !!

  Oceni komentar:
  0
  5
servisne informacije bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo JGSP "Novi Sad" isključenje vode novosadska policija jkp lisje novosadsko porodilište matičar novi sad raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje sahrane novi sad elektrovojvodina bez struje šoping centar promenada novorođenčad novosadski sajam isključenja struje novosađani bez vode KCV jkp novosadska toplana klisa betanija JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad Spens promenada raspored sahrana novi sad