Novosađanin dobio batina od policije jer se napadač na inspektora lažno predstavio

Novosađanin dobio batina od policije jer se napadač na inspektora lažno predstavio

Četrdesettrogodišnji D. S. uhapšen je u sredu zbog sumnje da je šrafcigerom napao policijskog službenika u Ulici Save Đisalova u Novom Sadu. Međutim, zbog ovog slučaja, nije se dobro proveo ni Novosađanin Lazar Sekulić.

Naime, u toku potrage za napadačem, policija je blokirala ulice u okolini događaja ali su bili i na mostovima i izlazima iz grada.

Kako piše Radio 021, problem je nastao u tome što se D. S. predstavio kao Lazar Sekulić, što je ime brata devojke sa kojom se zabavljao. U trenucima kada kreće potraga, pravi Lazar Sekulić, koji se bavi molerajom, ide ka Petrovaradinu, s namerom da svog radnika i kolegu Mirka odveze kući i potom produži dalje u jedno sremsko selo u kom živi. On, naravno, nema pojma šta se dešava u gradu i da policajci traže osobu koja se zove baš kao i on.

Kada su videli da je na Varadinskom mostu ogromna gužva, skrenuli su ka Žeželjevom mostu gde su takođe bile snage MUP-a. Policija ih je zaustavila i zatražila lične karte. Kada je njegov kolega Mirko pružio dokument, brzo mu je vraćen i nije bilo problema. Međutim, kada je viđeno ime Lazar Sekulić, nastao je haos, tvrdi pravi Lazar Sekulić za 021.rs.

Počelo je vikanje "to je taj, to je taj", repetirana je puška i automobil je okružen policajcima. Počeli su da nas pretresaju, vezali nas lisicama i bacili na pločnik trotoara. Tada su počeli da me udaraju, šutiraju, gažen sam kao pikavac – užasan osećaj. To je trajalo neko vreme, meni je izgledalo kao večnost. Onda su se sabrali i, izgleda, shvatili da imaju pogrešnog čoveka. Držali su nas i dalje zarobljene, nakon čega smo odvedeni u policijsku stanicu. Tamo su nas odvojili, ja sam davao izjavu jednom inspektoru, kolega drugom. U stanici je sve bilo u redu, policajci su stvarno bili korektni. Posle nekog vremena i sačinjavanja zapisnika, pušten sam – priča Sekulić. 

Šta je o ovom događaju rekla policija, a šta Lazarev kolega Mirko, pročitajte na sajtu Radija 021. 

Oceni vest:
4
7

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragan

  pre 34 dana i 22 sata

  Profesionalnog li postupka. Poverovati predstavljanju lopine iz prve, i to razglasiti preko Radio-Mileve ostalima.

  Oceni komentar:
  0
  11
 • To nije moja policija

  pre 34 dana i 10 sati

  S obzirom da ima svedoka za zbivanja, može lepe novce da uzme državi zbog neosnovanog pretresa, hapšenja i batinanja. Znači, nisu imali nalog od sudije, a batinali su bez njegovog pružanja otpora...
  Nikad profesionalnosti u Srbiji. Samo strasti.

  Oceni komentar:
  0
  7