Novosađanin kažnjen s 50.000 dinara zbog fotografisanja na haubi policijskog auta (FOTO)

Novosađanin kažnjen s 50.000 dinara zbog fotografisanja na haubi policijskog auta (FOTO)

Sudija za prekršaje kaznio je sa 50.000 dinara mlađeg Novosađanina koji se krajem avgusta fotografisao sedeći na haubi policijskog automobila.

On je kažnjen zbog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, posebno sa elementima drskog, bezobzirnog ponašanja i nasilja, saopštilo je Strukovno udruženje policije “Dr Arčibald Rajs”.

Na fotografiji, koja se 30. avgusta pojavila na Instagramu, vidi se ovaj Novosađanin kako sedi na policijskom automobilu na parkingu kod stanice policije na Satelitu, s isplaženim jezikom i porukom ispod fotografije "A.C.A.B", što znači "All Cops Are Bastards", odnosno "Svi policajci su kopilad". Ovog mladića policija je tražila nekoliko dana i, nakon što je identifikovan i priveden u ponedeljak, kažnjen je pred prekršajnim sudom, javlja "Dnevnik". 

Iz Strukovnog udruženja policije apeluju na građane da ne učestvuju u ovakvim i sličnim vidovima nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja jer isto predstavlja prekršaj iz člana 8. stava 1 . Zakona o javnom redu i miru – Nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, koje se ogleda u navedenom ponašanju a kojim se narušava javni red i mir ili ugrožava imovina ili vređa moral građana. Za taj prekršaj je zaprećena novčana kazna u iznosu od 10.000 do 150.000 dinara ili rad u javnom interesu od 80 do 360 časova, kaže se u saopštenju. 

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan