Novosađanin lišen slobode jer nije poštovao samoizolaciju i "pored apela predsednika Srbije"

Novosađanin lišen slobode jer nije poštovao samoizolaciju i "pored apela predsednika Srbije"

Branilac 42-godišnjeg Novosađanina tvrdi za N1 da je njegov klijent u pritvoru zato što se tereti da je prekršio samoizolaciju jer nije čuo, te tako ni poslušao, šta predsednik Vučić govori na televiziji.

Njemu se na teret stavlja da nije poštovao samoizolaciju po povratku sa privremenog rada u Nemačkoj, a u rešenju o pritvoru se navodi da ju je prekršio i pored apela predsednika Republike Srbije, u kojem isti moli da se pridržavaju izrečenih mera, kao i svakodnevnih javnih saopštenja preko sredstava informisanja.

Pitao sam postupajućeg sudiju od kada apel predsednika Republike ima obavezujuće dejstvo, nije mi odgovorio na to pitanje – navodi advokat Goran Stupar.


Branilac okrivljenog kaže za N1 da je ceo slučaj pun nelogičnosti i apsurdnosti. 

Naime, njegov klijent je 15. marta popodne ušao u Srbiju na prelazu Horgoš, i tom prilikom, kako navodi, nije dobio, ni usmeno ni pismeno, rešenje o obaveznoj samoizolaciji. Dat mu je samo jedan flajer na kome piše da treba da smanji kontakt sa drugim osobama.

Međutim, nigde nije decidno navedeno da mora da ide u samoizolaciju. 

Poštujući navedene preporuke moj klijent je sa porodicom naredni dan izašao da prošeta. Prilikom povratka na kućnu adresu sačekali su ga policijski službenici koji su mu saopštili da je u obavezi da bude u samoizolaciji narednih 14 dana. On im je rekao da mu do tada to niko nije rekao, poštovao je to naređenje sve do 20. marta kada su došli da mu kažu da ga lišavaju slobode zbog kršenja samoizolacije – pojasnio je Stupar, a prenosi N1.

Okrivljeni se nalazi u pritvoru u Vršcu, a suđenje putem Skajpa zakazano mu je za 13. april.

Detaljnije o ovoj vesti pročitajte na sajtu N1.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 812 dana i 21 sat

  Takvi kao on nam i donose virus,zarazu....Glupo da hluplje ne može biti...Isplati se advokatu...popularnost mu neće škoditi za kasnije...

  Oceni komentar:
  4
  0