Novosađanin oštetio Direkciju za robne rezerve za više od 74 miliona dinara

Novosađanin oštetio Direkciju za robne rezerve za više od 74 miliona dinara

Pripadnici MUP-a, UKP, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su S. C. (1963) iz našeg grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba poverenja u obavlјanju privredne delatnosti i prevara u obavlјanju privredne delatnosti. 

On se tereti da je, kao vlasnik i odgovorno lice privrednog društva ''Alf promet'' iz Kaća, a u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od 2015. do 2020. godine, prodao robu koja mu je bila poverena na čuvanje od strane Republičke direkcije za robne rezerve u vrednosti od 19.559.362 dinara, a novac prisvojio.

Prikazivanjem lažnih činjenica da je njegovo preduzeće likvidno, 2019. godine, novim ugovorom, od Direkcije je preuzeo na čuvanje i robu u vrednosti od 54.578.238 dinara, koju je, kako se sumnja, takođe prodao i prisvojio novac. 

Kako se navodi u saopšte nju MUP-a, S. C. je na ovaj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za ukupno  74.137.600 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan