Novosađanka čiji su pitbulovi nasmrt izujedali komšiju ide u pritvor

Novosađanka čiji su pitbulovi nasmrt izujedali komšiju ide u pritvor

Igori Maksimović (29), vlasnici pitbulova koji su na smrt rastrgli Đurađa Marčetu (84) u Petrovaradinu, određen je pritvor do trideset dana.

Na teret joj se stavlja teško krivično delo protiv opšte bezbednosti počinjeno iz nehata.

Dva pitbula koja su do smrti izujedala Marčetu nalaze se u prihvatilištu JKP „Zoohigijene i veterine“, a prema rečima direktora tog preduzeća Aleksandra Bursaća, psi su po načinu na koji su usmrtili nesretnog čoveka bili naučeni da napadaju.

- Po onome što smo videli, psi su ujedali čoveka po vratu i glavi. Psi su učeni kako da maksimalno naude čoveku i kako da ga usmrte. Bilo je petnaestak ujednih rana i može se zaključiti da je kod pasa potencirana agresivnost – kaže Bursać, ali napominje da ne veruje da su psi korišćeni za borbu.

Podsećamo, stravična nesreća odigrala se u ponedeljak ujutru u Ulici Bukovački put u Novom Sadu, kada su psi pobegli iz ograđenog dvorišta i izujedali Đurađa Marčetu. On je preminuo na licu mesta, a vlasnica pasa Igora Maksimović uhapšena je i najpre joj je određeno zadržavanje od 48 sati, a juče i tridesetodnevni pritvor.

Predviđena kazna za krivično delo koje se vlasnici pasa stavlja na teret je od dve do 12 godina zatvora.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NIK

  pre 1796 dana i 8 sati

  Tako mala kazna

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Marija

  pre 1796 dana i 4 sata

  Nema opasnih rasa pasa, samo opasnih vlasnika tih pasa!

  Oceni komentar:
  0
  1