Novosađanke sve češće žrtve drskih krađa: Kako "operišu" otimači zlatnog nakita

Novosađanke sve češće žrtve drskih krađa: Kako "operišu" otimači zlatnog nakita

Novosadska policijska uprava rasvetlila je ovog meseca 40 drskih krađa počinjenih za više od pola godine, za koje se terete samo trojica osumnjičenih, a po svoj prilici, uskoro će se broj rešenih otimačina biti još veći.

Zajedničko za sve te slučajeve jeste to da su na meti osumnjičenih bile žene, a zanimljivo je da se pojavljuju veoma mladi izvršioci tih teških dela, s obzirom na to da su mnogi povratnici u toj vrsti kriminala smešteni iza brave. 

Poslednji slučaj otimačine zabeležen je pre tri dana, kad je 19-godišnji S. K. u ulici Cara Dušana otrgao tri zlatna lančića s vrata jedne starije Novosađanke. 

Napadači obično posle praćenja osoba prilaze otpozadi i desnom rukom kidaju lančiće. Bude slučajeva da su veoma ljubazni i otvaraju vrata damama. 

Ove vrste teških krađa dešavaju obično od kraja aprila do početka septembra, kad su dame laganije obučene. Ponekad se, uz lančiće, na meti napadača nađu i torbe.

Valja napomenuti da u slučajevima kad policija otkrije da je neka zlatara otkupila zlato bez uzimanja podataka o prodavcu, podnose se krivične prijave za prikrivanje.

Na kraju, treba naglasiti da nije preporučljivo da ženske osobe nose novčanike u ruci  "na izvol’te", a torbe i stvari ne treba ostavljati bez nadzora u korpama bicikla. Takođe, našim sugrađankama nikako se ne savetuje da pružaju otpor napadačima, već da zapamte njihov opis i da događaj što pre prijave policiji. 

Opšrinije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan