Novosadska Akademija umetnosti obeležava 43 godine rada

Novosadska Akademija umetnosti obeležava 43 godine rada

Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu nizom manifestacija obeležava ove godine 43 godine postojanja i aktivnog rada. 

Tradicionalno, na Danu Akademije, koji će biti svečano upriličen u ponedeljak 24. aprila. s početkom u 12 časova u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti, zvanicama sa Univerziteta u Novom Sadu, kao i sa srodnih insitucija u zemlji i regionu obratiće se profesor Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti.

Kroz video-prezentaciju prisutni će imati priliku da vide koji su to ključni događaji obeležili prethodnih godinu dana. Program će upotpuniti Hor Akademije umetnosti, studentkinja klavira Milica Marković, koja će izvesti kompoziciju “Alborada del gracioso” iz ciklusa "Ogledala" Morisa Ravela, kao i pozorište "Promena" – izvođenjem nekoliko scena iz predstave realizovane povodom drugog rođendana “Promene”.  

Sutradan, 25. aprila, u svečanoj sali Akademije umetnosti na Petrovaradinskoj tvrđavi, s početkom u 12 časova, biće dodeljene nagrade Fondacije "Mali Princ", koja već četrnaestu godinu za redom nagrađuje po jednog studenata Departmana muzičke, likovnih i dramskih umetnosti za ostvarene vrhunske rezultate u tim umetničkim oblastima. Оsnivаči Fоndаciје su gоspоđа Аlеksаndrа Vеđеci Bоškоv i Antonio Veđeci, a od osnivanja do danas njome rukovodi direktorka gospođa Ksenija Blažić. Nagrada je novčana i iznosi 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti. Dizajnersko rešenje diplome nagrade autorski je rad vanrednog profesora Akademije umetnosti Vladana Jolera, a rešenje plakete docentkinje Mirjane Blagojev. Ove godine, pod pokroviteljstvom Fondacije, Akademija umetnosti biće domaćin fotografu-dokumentaristi Didijeu Rifu (Didier Ruef) iz Lugana u Švajcarskoj, koji će održati fotografsku radionicu 26. i 27. aprila namenjenu studentima Akademije umetnosti.

Osim toga, u Galeriji "Hol" Akademije umetnosti na Petrovaradinskoj tvrđavi, prilikom svečane dodele nagrada Fondacije "Mali princ", gosti će moći da pogledaju izložbu radova sedam studenata Departmana likovne umetnosti koji su bili kandidati za nagradu Fondacije "Mali princ" među kojima i radove nagrađenog studenta, a na samoj proslavi da čuju i nagrađene studente sa Departmana muzičke umetnosti i Departmana dramskih umetnosti.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan