Novosadska "Akademska knjiga" proglašena za izdavača godine

Novosadska "Akademska knjiga" proglašena za izdavača godine

"Akademska knjiga" iz Novog Sada proglašena je izdavačem godine na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

U obrazloženju žirija, koji su činili Dragan Simeunović, Slobodan Kanjevac, Dragana Kovačević, Tiodor Rosić i Želidrag Nikčević, navedeno je da “"Akademska knjiga”" kontinuirano objavljuje reprezentativne naslove iz oblasti književnosti, filosofije, nauke i umetnosti uglednih domaćih i stranih autora.

Žiri je ocenio da osobenost tog izdavača jeste u afirmaciji nesporne stvaralačke vrednosti.

Direktorka "“Akademske knjige"” Bora Babić zahvalila je na priznanju, istakavši da je iznenađena nagradom s obzirom da godinama ne dobijaju na Sajmu knjiga štand u skladu sa svojom izdavačkom produkcijom.

Ona je rekla da je Sajam knjiga mesto koje čini vidljivim izdanja i naslove najmanjih izdavača i da se ne sme dozvoliti da ta manifestacija diskriminiše bilo koju izdavačku kuću.

Babić smatra i da Ministarstvo kulture i informisanja izdvaja simbolična sredstva za knjige i apelovala da se to promeni.

Ona se osvrnula na edicije “"Akademske knjige"”, naglasivši da je njihov moto “Knjige menjaju svet”, te shodno tome objavljuju ona izdanja koja obrazuju čitaoce i podstiču na kritičko promišljanje.

U užem izboru za izdavača godine bili su i "“Službeni glasnik"”, "“Zavod za udžbenike"”, "“Geopoetika"” i zrenjaninska "“Agora"”.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

havarija na vodovodu sahrane servisne informacije novi sad radosne vesti horoskopski znaci novorođenčad porodilište jkp lisje dunav betanija bez vode matična knjiga rođenih bez struje Novosadska toplana servisne informacije almaško groblje bebe gradonačelnik Miloš Vučević novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad isključenja struje Miloš Vučević horoskop telep elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja RHMZ gradsko groblje EPS jkp novosadska toplana