Novosadska "Akademska knjiga" proglašena za izdavača godine

Novosadska "Akademska knjiga" proglašena za izdavača godine

"Akademska knjiga" iz Novog Sada proglašena je izdavačem godine na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

U obrazloženju žirija, koji su činili Dragan Simeunović, Slobodan Kanjevac, Dragana Kovačević, Tiodor Rosić i Želidrag Nikčević, navedeno je da “"Akademska knjiga”" kontinuirano objavljuje reprezentativne naslove iz oblasti književnosti, filosofije, nauke i umetnosti uglednih domaćih i stranih autora.

Žiri je ocenio da osobenost tog izdavača jeste u afirmaciji nesporne stvaralačke vrednosti.

Direktorka "“Akademske knjige"” Bora Babić zahvalila je na priznanju, istakavši da je iznenađena nagradom s obzirom da godinama ne dobijaju na Sajmu knjiga štand u skladu sa svojom izdavačkom produkcijom.

Ona je rekla da je Sajam knjiga mesto koje čini vidljivim izdanja i naslove najmanjih izdavača i da se ne sme dozvoliti da ta manifestacija diskriminiše bilo koju izdavačku kuću.

Babić smatra i da Ministarstvo kulture i informisanja izdvaja simbolična sredstva za knjige i apelovala da se to promeni.

Ona se osvrnula na edicije “"Akademske knjige"”, naglasivši da je njihov moto “Knjige menjaju svet”, te shodno tome objavljuju ona izdanja koja obrazuju čitaoce i podstiču na kritičko promišljanje.

U užem izboru za izdavača godine bili su i "“Službeni glasnik"”, "“Zavod za udžbenike"”, "“Geopoetika"” i zrenjaninska "“Agora"”.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Bukovac novosađani novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje Isključenje struje bebe jkp lisje elektrovojvodina sahrane novi sad zodijak obustava rada servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop astrologija pošte srbije štrajk u pošti novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja bez struje matičar novi sad bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija horoskop štrajk poštara raspored sahrana novi sad isključenje vode vremenska prognoza novi sad