Novosadska Hitna pomoć dobila dva nova sanitetska vozila (FOTO)

Novosadska Hitna pomoć dobila dva nova sanitetska vozila (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Кružević posetio je danas Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada i predao ključeve direktoru Zavoda dr Bogdanu Živanoviću za dva nova sanitetska vozila za urgentne ekipe.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, u pitanju su vozila marke "FIAT Ducato" i za njih je izdvojeno 10.400.000 dinara. Vozila za urgentne ekipe opremljena su medicinsko-tehničkim aparatima: setom za kiseonik, rasklopivim nosilima, kardiološkom stolicom, sistemom radio veze...

– Grad Novi Sad je od 2013. do 2018. godine uložio u Zavod za hitnu medicinsku pomoć 173,3 miliona dinara što su značajna sredstva, a izgradnjom nove, centralne zgrade i nabavkom najsavremenije medicinsko-tehničke opreme, trudili smo se da obezbedimo najbolje moguće uslove za rad Zavoda. Danas predajemo dva sanitetska vozila vrednosti 10.400.000 dinara koje Grad daje na korišćenje, a poslednjih godina je dato 19 takvih vozila. Ta vozila su aktivna 24 sata i to 7 dana u nedelji, tako da Grad uvek planira na godišnjem nivou bar dva ovakva vozila za Zavod. Ona raspolažu najsavremenijom opremom, kakvu nema ni jedan Zavod za hitnu pomoć u Srbiji, po poslednjim svetskim standardima. To znači da građanima Novog Sada pružamo mogućnost da budu zbrinuti na najbolji mogući način. Grad Novi Sad ima stabilan budžet koji se pažljivo planira i zato Zavod nikada neće ostati uskraćen za podršku bilo koje vrste – rekao je Srđan Кružević, a prenosi Kabinet gradonačelnika Novog Sada.


Kako se dalje navodi, direktor Zavoda dr Bogdan Živanović se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću i zameniku gradonačelnika Srđanu Кruževiću, kao i Gradskoj upravi za zdravstvo na velikoj posvećenosti i suštinskom shvatanju problematike rada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

– Grad Novi Sad zajedno sa nama pokušava da reši svaki izazov pred kojim se nađemo, a sve u cilju zajedničke brige o sugrađanima. Naša vozila godišnje pređu mnogo kilometara, čak preko milion i sedam stotina hiljada, jer radimo 365 dana u godini 24 časa. Nije samo cilj što pre doći do pacijenta, već je poenta i u opremi za njihovo adekvatno zbrinjavanje. Do kraja godine će nam Grad nabaviti i jedan profesionalni defibrilator vrednosti oko dva miliona dinara, kao i deset automatskih eksternih defibrilatora, koje ćemo staviti u sanitetska vozila – rekao je dr Bogdan Živanović, a prenosi u saopštenju Odeljenje za odnose sa javnošću Grada Novog Sada.


Foto:
Grad Novi Sad

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan