"Novosadska jesen" od 24. do 26. oktobra na prvom spratu Spensa

"Novosadska jesen" od 24. do 26. oktobra na prvom spratu Spensa

Jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada, najavljuje svoje šesnaesto izdanje.

Od 24. do 26. oktobra ove godine održaće se 16. "Novosadska jesen".

– Manifestacija predstavlja neraskidivi spoj ekologije, privrede i kulture. Prateći trendove uveli smo izmene u formi naših manifestacija, ali smo zadržali stari šmek i lokaciju – prvi sprat Spensa. Tokom tri dana manifestacije, okupićemo izlagače cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata koji će predstaviti svoje proizvode – navodi se u pozivu.


Na ovogodišnjoj izložbi cveća, sadnica i opreme za hortikulturu predstaviće se proizvođači sa teritorije cele Srbije. Tokom trodnevne manifestacije posetioci će moći da vide i nabave kvalitetne sadnice drveća i žbunova, perena, začinskog, lekovitog bilja i povrća. Pored toga, biće izložen i veliki broj vrsta i boja lukovičastog cveća. Osim dodatne opreme i supstrata za prihranu različitih biljnih vrsta, posetiocima će na raspolaganju biti i mnogobrojni saveti za negu i održavanje sobnih i dvorišnih sadnica i cveća, kao i podizanje zelenih površina.


Na izložbi meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, svoje proizvode će predstaviti proizvođači najkvalitetnijih proizvoda na našem tržištu. Uz degustacije i davanje saveta za pripremu i korišćenje svojih zadravstveno-bezbednih proizvoda, posetioci će imati priliku da se snabdeju organski gajenim povrćem i žitaricama, makrobiotičkim proizvodima, proizvodima od integralnog brašna, klicama mahunarki i žitarica kao i lekovitim biljem, čajevima i preparatima na bazi biljaka.Izložbena celina na kojoj se predstavljaju stari i umetnički zanati okupi uvek raznovrsne izlagače rukotvorina i umetnika koji održavaju tradiciju i kulturu ovog područja.

Izložbe su prodajnog karaktera, a ulaz je slobodan.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan