"Novosadska jesen" od utorka na prvom spratu Spensa

"Novosadska jesen" od utorka na prvom spratu Spensa

Četiri izložbene celine tokom četiri dana pred Novosađanima

Od 24. do 28. oktobra ove godine, održaće se 14. "Novosadska jesen" – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada. 

Četrnaesta. "Novosadska jesen" će ove godine imati četiri izložbene celine: izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložbu meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, izložbu suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata i 7. Salon pejzažne arhitekture.

 
 

Na ovogodišnjoj izložbi cveća, sadnica i opreme za hortikulturu očekuje se predstavljanje velikog broj proizvođača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu sa teritorije cele Srbije. Tokom petodnevne manifestacije posetioci će moći da vide i nabave kvalitetne sadnice drveća i žbunova, perena, začinskog, lekovitog bilja i povrća. Pored toga, biće izložen i veliki broj vrsta i boja lukovičastog cveća. Osim dodatne opreme i supstrata za prihranu različitih biljnih vrsta, posetiocima će na raspolaganju biti i mnogobrojni saveti za negu i održavanje sobnih i dvorišnih sadnica i cveća, kao i podizanje zelenih površina. 
 

 

Na izložbi meda, pčelinjih proizvoda i zdravstveno-bezbedne hrane, svoje proizvode će predstaviti proizvođači najkvalitetnijih proizvoda na našem tržištu. Uz degustacije i davanje saveta za pripremu i korišćenje svojih zadravstveno-bezbednih proizvoda, posetioci će imati priliku da se snabdeju organski gajenim povrćem i žitaricama, makrobiotičkim proizvodima, proizvodima od integralnog brašna, klicama mahunarki i žitarica kao i lekovitim biljem, čajevima i preparatima na bazi biljaka. 

Izložbena celina na kojoj se predstavljaju stari i umetnički zanati okupi uvek veliki broj izlagača rukotvorina i umetnika koji održavaju tradiciju i kulturu ovog područja.
 

Na 7. Salonu pejzažne arhitekture biće izloženi radovi iz oblasti pejzažne arhitekture sa područja celog sveta. Ovo je drugi put kako je Pokret gorana Novog Sada domaćin ove izložbe, u saradnji sa Udruženjem pejzažnih arhitekata Srbije (UPAS). Biće izloženo je ukupno 56 radova, u različitim kategorijama. Izložba je internacionalnog karaktera. Osim radova iz Srbije, biće izloženo još 30 radova iz inostranstva, iz 14 zemalja: Španije, Hrvatske, Grčke, Južne Koreje, Slovenije, Holandije, Austrije, Italije, Bugarske, Velike Britanije, Indije, Kine, BiH i Crne Gore.
 
Kompletan program "Novosadske jeseni" možete pogledati OVDE.
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan