"NOVOSADSKA JESEN": Pogledajte program za petak i subotu

"NOVOSADSKA JESEN": Pogledajte program za petak i subotu

Radionice za predškolce, osnovce i srednjoškolce tokom poslednj dva dana manifestacije.

U petak, 27. oktobra, četvrtog dana "Novosadske jeseni", sa početkom u 10 sati, održaće se ekološka i kreativna radionica "Moj prvi herbarijum" u kojoj će učestvovati predškolci PU "Radosno detinjstvo". Radionica će se održavati u Eko kutku. Sa početkom u 11 sati, takođe u Eko kutku, održaće se ekološka radionica "Botanika kroz vekove" u kojima će učestvovati učenici osnovnoškolskog uzrasta. 


Za 12 sati  najavjeno je održavanje radionice "Ponovo novo", namenjene učenicima osnovnoškolskog uzrasta. Radionicu realizuje Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Novi Sad, dok će se od 17 sati održati radionica "Digitalizacijom u 19. vek" namenjena učenicima novosadskih srednjih škola. Radionicu realizuje JP "Informatika".

U petak u 19 sati nastupiće novosadski pop-hor Radio hor.


STARI PAPIR ZA NOVE SADNICE: U želji da promoviše i podstakne reciklažu starog papira, i ove godine, tokom manifestacije "Novosadska jesen", udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" organizovaće akciju zamene starog papira za sadnice cveća ili drveća. Tačnije, svi koji donesu 10 kilograma starog papira dobiće sadnicu cveća, a oni koji donesu 60 kg starog papira dobiće sadnicu drveća. Građani i građanke stari papir mogu doneti od 8 do 20 časova u petak, odnosno od 8 do 12 časova u subotu, 28. oktobra.


U subotu, 28. oktobra u 10 sati će biti održana radionica sadnje za decu posetioce – "Cvet za komšiju i lepši Novi Sad". Deca će biti u prilici da sa volonterima Pokreta gorana Novog Sada nauče kako se pravilno sadi cveće i da posade dva cveta, od kojih jedan daruju svom najdražem komšiji, čime se utiče na podsticanje boljih odnosa sa okolinom i smanjenje otuđenosti.


Dečiji program se nastavlja u 12 sati, kada će biti izvedena predstava "Кuva se, kuva" u izvođenju kreativnog studija "Čarolija". Predstava će se održati u amfiteatru.

IZLOŽENI RADOVI IZ 14 ZEMALJA: U Galeriji "Macut", na prvom spratu Spensa, postavljena je retrospektiva 7. Salona pejzažne arhitekture – Novi Sad. Ovo je drugi put kako Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije (UPAS) organizuje ovu izložbu na manifestaciji "Novosadska jesen" Pokreta gorana Novog Sada. Izložba je internacionalnog karaktera i na njoj će biti prikazani radovi iz oblasti pejzažne arhitekture u više različitih kategorija. Osim radova iz Srbije, biće izloženi radovi još iz 14 zemalja: Španije, Hrvatske, Grčke, Južne Кoreje, Slovenije, Holandije, Austrije, Italije, Bugarske, Velike Britanije, Indije, Кine, BiH i Crne Gore.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan