Novosadska komunalna policija obeležila osam godina rada (FOTO)

Novosadska komunalna policija obeležila osam godina rada (FOTO)

Član Gradskog veća za komunalne delatnosti Vladimir Stojković posetio je Кomunalnu policiju Grada Novog Sada povodom obeležavanja osam godina njihovog rada, javljaju iz Kabineta gradonačelnika.

Kako se navodi u saopštenju, u novembru 2010. godine, u skladu sa Zakonom o Кomunalnoj policiji, u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove obrazovana je Кomunalna policija, čijim radom se obezbeđuje izvršavanje poslova iz nadležnosti Grada Novog Sada, a u oblastima komunalnih delatnosti, zaštite životne sredine, ljudi i dobara, zaštite i održavanja reda u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata.

- Кomunalna policija već osam godina radi u interesu građana i njihove bezbednosti, vodi računa o redu, daje savete i sankcioniše kada je to potrebno, a značajna je pomoć u radu redovnog organa reda i mira. Na Gradu je da pomogne da što bolje obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Кao što smo i najavili prošle godine nastavili smo da ulažemo u opremu komunalne policije i Grad je obezbedio dva nova putnička i jedno terensko vozilo što će umnogome doprineti kvalitetnijem i efikasnijem obavljanju komunalno-policijskih poslova s obzirom na teritorijalnu rasprostranjenost Grada Novog Sada i konfiguraciju terena prigradskih naselja koja su takođe predmet kontrole i preventivnog rada ovog sektora – rekao je član Gradskog veća Vladimir Stojković čestitajući osmogodišnjicu rada pripadnicima Кomunalne policije.


Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić rekao je da trenutno Кomunalnu policiju Grada Novog Sada čine tri šefa odeljenja i 47 komunalnih policajaca.

- Tokom ove godine prirodnim odlivom službu je napustilo sedam komunalnih policajaca, ali je na njihovo mesto došlo pet novih koji su u ranijem periodu uspešno završili kurs i prošli obuku osposobljavanja predviđene Zakonom o komunalnoj policiji. Od početka godine službi Кomunalne policije sugrađani su se obratili više od 13 hiljada puta i za taj vremenski period izdali smo preko 2.300 prekršajnih naloga na osnovu raznih odluka koje primenjujemo. Takođe smo pružili više od pedeset asistencija inspektorima Uprave za inspekcijske poslove tokom sprovođenja određenih mera, a bili smo angažovani i prilikom održavanja svih značajnijih manifestacija za Grad Novi Sad – naglasio je Miroslav Laketić.


Milorad Pavlović
i Bogdan Jugović proglašeni su za najbolje komunalne policajce ove godine, a član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković uručio im je prigodne poklone, kaže se na krau saopštenja iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada. 

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Podbara

  pre 2058 dana i 21 sat

  Ja sam komunalnu policiju kao Upravnik zgrade zvao 3x u 2018.godini:
  -jednom za remecenja reda i mira u zgradi povodom zurke koju nisam mogao da obuzdam pozivima vlasniku stana. Nisu dosli jer su rekli da moram otici licno u stan i probam da resim problem
  -drugi put za galamu u dvoristu zgrade kada su se deca opijala i unistavala klupe. Rekli su mi zovi policiju
  -treci put kada sam zvao zbog busenja zidova hiltijem u stanu u zgradi u vreme odmora. Rekli su mi da napravim Sluzbenu belesku i posaljem im postom

  Svi pozivi su bili zbog reagovanja komsija da ja kao Upravnik zgrade zovem gradsku sluzbu koja je zaduzena da se problem resi.

  Toliko od mene..

  Oceni komentar:
  0
  7
 • podbarac

  pre 2058 dana i 18 sati

  žali bože para koje im se izdvajaju

  Oceni komentar:
  0
  6