Novosadska Kritična masa na Dan planete Zemlje

Novosadska Kritična masa na Dan planete Zemlje

Novosadska Kritična masa biće održana u nedelju, 22. aprila, povodom Dana planete Zemlje.

Novosadska biciklistička inicijativa organizuje veliku biciklističku vožnju, odnosno Novosadsku Kritičnu masu, a okupljanje biciklista, skejtera, roleraša i svih onih koji svojim prevoznim sredstvima ne zagađuju okolinu (pozvani su i monociklisti), biće u nedelju u 11 sati na Trgu slobode.

- Pozivamo sugrađane da ponesu svoje cegere, prostirke, korpe, lopte, badminton, hranu, piće (ne u plastičnim flašama),  jer se vožnja završava u Limanskom parku, gde će biti organizovan piknik – napominju iz NSBI.


Novosadskoj Kritičnoj masi prethode dva bici doručka, u petak, 20. aprila, od 8 sati na uglu Bulevara oslobođenja i Braće Ribnikar i u subotu, 21. aprila, od 9 sati kod Futoške pijace.

- Želimo besplatnim doručkom da nagradimo bicikliste Novog Sada zato što su strava! Postavićemo naš cargo bike sa hranom na prometnim raskrsnicama i tokom sat vremena ćemo zaustavljati bicikliste, dati im doručak, popričati sa njima, uraditi sitne popravke na biciklima i prosto se družiti – poručuje se u pozivu.                                                                    

Kako bi svi ti događaji protekli kako treba, bilo bi sjajno kada bi se Kritičnoj masi pridružili i volonteri. Poziv za volontere možete da nađete ovde. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan