NOVOSADSKA POLICIJA: U borbi protiv narkotika 24 sata dnevno

NOVOSADSKA POLICIJA: U borbi protiv narkotika 24 sata dnevno

Rad na otkrivanju organizatora trgovine drogom ostaje prioritet novosadske policije.

Nema pauze u borbi protiv narko-dilera i proizvođača opojnih droga u Novom Sadu i okolini. Operativci Policijske uprave u Novom Sadu, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova, još jednom su pokazali efikasnost u otkrivanju proizvođača i prodavaca narkotika, otkrivši nove laboratorije za proizvodnju droge, ali i već pripremljenu marihuanu za tržište.

Kada se tome doda kako je u oblasti suzbijanja krijumčarenja opojnih droga, lane, kako navode za "Novosti" u novosadskoj policiji, otkriveno 925 krivičnih dela, rezultat je zbilja impresivan. Otkrivena su, kako preciziraju u novosadskoj policiji, 173 krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, 747 krivičnih dela neovlašćeno držanje opojnih droga i pet omogućavanje uživanja droga.

Poslednji uspeh – otkrivanje laboratorija i zaplena velike količine droge – ostvaren je, kažu za "Novosti" u policiji, u dve odvojene akcije. Operativci su otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane i zaplenili više od 1.500 sadnica i 10 kilograma suve biljke, kao i oko 26.000 evra. U ovim akcijama uhapšeno je pet osoba, osumnjičenih za nelegalnu prodaju droge. Na četiri lokacije u Bačkom Petrovcu, policija je, preciziraju u Upravi, pronašla laboratorije sa 1.210 sadnica marihuane, više od 10 kilograma suve biljke i četiri digitalne vage.

NOVOSADSKA POLICIJA je u 2016. godini zaplenila više od 50 kilograma marihuane, oko 2,8 kilograma heroina, nešto više od 420 grama kokaina, oko 59 grama hašiša... Samo u jednoj akciji, u februaru ove godine, zaplenjeno je oko pet kilograma marihuane. Droga je nađena u prtljažniku “alfa romea”, na autoputu Beograd-Novi Sad. Pomenuta droga je bila sakrivena u kanti sa mašću, ali i ispod džaka sa lukom i u kartonskoj kutiji.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište novosađani elektrovojvodina novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad bez vode izmena trase autobusa Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu jkp lisje isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bebe sahrane novi sad jkp novosadska toplana betanija klisa mural raspored sahrana novi sad isključenje vode JGSP "Novi Sad" servisne informacije novosadska policija izmena režima saobraćaja horoskopski znaci horoskop