NOVOSADSKA POLICIJA: U borbi protiv narkotika 24 sata dnevno

NOVOSADSKA POLICIJA: U borbi protiv narkotika 24 sata dnevno

Rad na otkrivanju organizatora trgovine drogom ostaje prioritet novosadske policije.

Nema pauze u borbi protiv narko-dilera i proizvođača opojnih droga u Novom Sadu i okolini. Operativci Policijske uprave u Novom Sadu, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova, još jednom su pokazali efikasnost u otkrivanju proizvođača i prodavaca narkotika, otkrivši nove laboratorije za proizvodnju droge, ali i već pripremljenu marihuanu za tržište.

Kada se tome doda kako je u oblasti suzbijanja krijumčarenja opojnih droga, lane, kako navode za "Novosti" u novosadskoj policiji, otkriveno 925 krivičnih dela, rezultat je zbilja impresivan. Otkrivena su, kako preciziraju u novosadskoj policiji, 173 krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, 747 krivičnih dela neovlašćeno držanje opojnih droga i pet omogućavanje uživanja droga.

Poslednji uspeh – otkrivanje laboratorija i zaplena velike količine droge – ostvaren je, kažu za "Novosti" u policiji, u dve odvojene akcije. Operativci su otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane i zaplenili više od 1.500 sadnica i 10 kilograma suve biljke, kao i oko 26.000 evra. U ovim akcijama uhapšeno je pet osoba, osumnjičenih za nelegalnu prodaju droge. Na četiri lokacije u Bačkom Petrovcu, policija je, preciziraju u Upravi, pronašla laboratorije sa 1.210 sadnica marihuane, više od 10 kilograma suve biljke i četiri digitalne vage.

NOVOSADSKA POLICIJA je u 2016. godini zaplenila više od 50 kilograma marihuane, oko 2,8 kilograma heroina, nešto više od 420 grama kokaina, oko 59 grama hašiša... Samo u jednoj akciji, u februaru ove godine, zaplenjeno je oko pet kilograma marihuane. Droga je nađena u prtljažniku “alfa romea”, na autoputu Beograd-Novi Sad. Pomenuta droga je bila sakrivena u kanti sa mašću, ali i ispod džaka sa lukom i u kartonskoj kutiji.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan