NOVOSADSKA POSLA: Prave divlju deponiju jer im je kontejner pomeren 150 metara dalje

NOVOSADSKA POSLA: Prave divlju deponiju jer im je kontejner pomeren 150 metara dalje

Stanovnici u ulici Felegi Tivadara iz revolta nepropisno odlažu otpatke.

Kako javljaju "Novosti", pojedini stanari u zgradama sa neparnim brojevima u ulici Felegi Tivadara u Novom Sadu negoduju zato što im je pre nekoliko meseci uklonjen kontejner za odlaganje smeća. Najbliži im se sada nalazi 150 metara dalje, pa su iz revolta nastavili da otpatke odlažu na starom mestu praveći tako divlju deponiju.ž

Stanarka zgrade u ovoj ulici, koja nije želela da joj se ime objavi u novinama, ističe za "Novosti" da joj nije problem da ode do kontejnera koji je udaljeniji od prethodnog, ali samo pod uslovom da ne žuri. Ona dodaje da u zgradi žive i starije osobe sa otežanim kretanjem, kojima je za ovu svakodnevnu aktivnost potrebna pomoć.

Ne želeći takođe da se predstavi, učiteljica u penziji koja živi u jednom od neparnih ulaza u ovoj ulici, otkriva za beogradski dnevni list da ima 82 godine i da zbog izmeštanja kontejnera svakodnevno ima problem da iznosi smeće.

- Smatram da bi idealno rešenje za sve bilo da se postavi podzemni kontejner – kaže za "Novosti" ova Novosađanka.

U JKP "Čistoća" povodom ovog problema navode da su kontejneri na pomenutoj lokaciji izmešteni zbog neposredne blizine vrtića.

- Kontejner je premešten kako se ne bi nalazio u blizini mesta gde se igraju mališani. Ali i zbog bezbednosti dece –  objašnjava za "Novosti" Aleksandar Vukovac iz "Čistoće".

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NS

  pre 1520 dana i 10 sati

  Nije ni prodavnica bliže od kontejnera - da izmestimo i prodavnice? Ili, jednostavno, kad se ide u prodavnicu baciti i smeće. Kontejner je upravo usput do najbliže prodavnice. Ako ne idu do najbliže prodavnice već idu do Ieje ili Maksija, onda imaju snage i do kontejnera. Zna se da mi Novosađani zakrčimo i bulevar, samo da se stane direkt pred prodavnicu. Kako god okreneš, prelenji smo.

  Oceni komentar:
  0
  5