"Novosadska razmena knjiga" poklanja 365 knjiga svojim sugrađanima

"Novosadska razmena knjiga" poklanja 365 knjiga svojim sugrađanima

"Novosadska razmena knjiga" osnovana je 2017 godine, i od tada su uz pomoć volontera i brojnih sugrađana organizovali 14 događaja različitog obima.  

Ove godine trebalo je da se održe četiri razmene knjiga u Kulturnoj stanici "Eđšeg" ali ih, usled nepovoljne situacije izazvane pandemijom, nije bilo moguće realizovati.– Najčešće postavljano pitanje za vreme pandemije, ni za jednu od nas, nije bilo "Kako su tvoji" nego "A kad će razmena?". Tako da smo morale da uradimo nešto i odlučile da
za 365 dana bez razmene podelimo 365 knjiga do kraja ove godine. Nadamo se da ćete ih pronaći. Trudimo se da ih ostavljamo svuda po gradu, i po okolini Novog Sada. Tako da znate da ne morate da dolazite u centar ili na Grbavicu, kao ranije, da biste dobili knjigu za sebe, nego možete da prošetate do parka ili da odete sa detetom do igrališta i možda baš tu pronađete neku od naših knjiga – objašnjava Katarina Kostić, autorka bloga "Prerazmišljavanje".


Knjige ćete prepoznati po nalepnici na kojoj piše "2020. – godina bez Novosadske razmene knjiga".
Organizatorski tim vas moli da im, ukoliko pronađete knjigu, pošaljete fotografiju ili da selfi sa knjigom objavite na nekoj društvenoj mreži uz #knjigegreju.


– To je i cilj ove razmene – da nas knjige ugreju u bilo kakvim vremenima i da jedni sa drugima delimo tu radost čitanja. U ime organizacije "Novosadske razmene knjiga", želim da vam poželim srećne praznike i da vas podsetim da je knjiga uvek dobar poklon. Mi ćemo neke od naših knjiga ostavljati po knjižarama u gradu, tako da ih možete pronaći i tamo, i usput pogledati i kupiti sebi ili drugima nešto
– zaključuje naša sagovornica.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan