"Novosadska toplana": Nema poskupljenja grejanja

"Novosadska toplana": Nema poskupljenja grejanja

Komunalci nemaju u planu da od nadležnih traže poskupljenje. JKP "Novosadska toplana" privodi kraju pripreme za grejnu sezonu.

Ekipe "Novosadske toplane" koriste svaki dan da privedu kraju remonte, rekonstrukcije i priključenja na toplovodnu mrežu, kako bi sistem ovog preduzeća spremno dočekao hladne dane. U isto vreme, i pored obimnih radova, iz ovog preduzeća poručuju da "toplotnog udara" na novčanike potrošača neće biti.

Novosađani, čiji su stanovi priključeni na sistem JKP "Novosadska toplana", i ove zime će se, kako je potvrđeno "Večernjim novostima" iz ovog preduzeća, grejati po ceni koja je snižena u martu ove godine. Po kvadratu, grejanje će tako, bez PDV, koštati 92,36 dinara po kvadratnom metru.

Cene svih usluga, objašnjavaju u "Toplani", korigovane su na inicijativu Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada, a najveći procenat smanjenja bio je za toplu potrošnu vodu - 6,15 odsto po kubnom metru, i za grejanje za stambene korisnike za 5,77 odsto po kvadratnom metru.

- Cene usluga neće se povećavati u predstojećem periodu – ističu u "Toplani". - Upućivanje takvog zahteva gradskim vlastima kao osnivaču ovog preduzeća nije u planu.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan