Novosadska Železnička stanica danima bez struje, noću ulaz samo za hrabre

Novosadska Železnička stanica danima bez struje, noću ulaz samo za hrabre

Železnička stanica u Novom Sadu već osam dana nema struje.

Kako javlja "Blic", putnici na prvim jutarnjim i kasnim večernjim linijama probijaju se kroz neosvetljene pothodnike do perona vođeni zvukom sirene vozova i prigušenim svetlom lampi njihovih otpravnika.

U ogromnom foajeu stanice led trakama su oblepljena dva šaltera gde radnici ručno ispisuju putnicima karte, a svetlo u prizemlju dopire jedino iz suvenirnice mada i ono "trepće" zbog varijacija u naponu iz agregata što dodatno doprinosi "horor scenografiji".

Policijska uprava Novi Sad je za svoju ispostavu na železničkoj stanici odmah obezbedila jedan agregat, ali te sreće nisu bili zaposleni u tamošnjoj ambulanti koja pruža usluge svojim kolegama železničarima.

Svesni smo mi da može svašta da se desi i da se kvarovi događaju ali barem onda obavestite javnost o tome da znaju i da budu pripremljeni. Možete se i sami uveriti da su ovi otpravnici vozova zaista ljubazni i ovi drugi zaposleni pa nam sada osvetljavaju nekim lampama stepenište ali to jednostavno nije rešenje. Javnost mora da zna šta se dešava i ovo je prosto sramota. Kao u nekim horor filmovima. Samo čekaš da ti neko iskoči iza ugla – ispričao je jedan Somborac.

Nadležni iz preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije" izjavili su za "Blic" da očekuju da će osvetljenje u Železničkoj stanici Novi Sad biti popravljeno do kraja ove nedelje i da će ponovo početi da radi u punom kapacitetu.

– U trafo-stanici u Železničkoj stanici Novi Sad 3. maja u 21 sat dogodio se požar i kvar na instalacijama, zbog čega je stanica ostala bez struje. U toku su radovi na popravci trafo-stanice. I pored toga što je Železnička stanica Novi Sad ostala bez struje, svi poslovi u stanici obavljaju se bezbedno i redovno. Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" odmah su stavile u funkciju dizel agregate i na taj način obezbeđeni su uslovi da u stanici rade nesmetano svi serveri, zatim Operativa za upravljanje saobraćajem, kao i otpravnici vozova. Na taj način, obezbeđeno je bezbedno i redovno funkcionisanje saobraćaja. Pored toga, takođe uz pomoć agregata, obezbeđeno je i osvetljenje prostora kod blagajne. Inače, trafo-stanica u Železničkoj stanici Novi Sad koja je zbog požara u kvaru stara je skoro šest decenija i predviđeno je da u okviru izgradnje pruge za velike brzine u potpunosti bude zamenjena novom – navodi se u saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije".

Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan