Novosadska "Zoohigijena" do jeseni otvara pansion za čuvanje životinja

Novosadska "Zoohigijena" do jeseni otvara pansion za čuvanje životinja

U okviru prihvatilišta u Šangaju, JKP "Zoohigijena i veterina" otvoriće do jeseni pansion gde će građani svoje ljubimce moći da ostave na čuvanje.

Ideja je da se u pansionu omogući, pre svega, ostavljanje pasa i mačaka, a nešto kasnije i ptica, kornjača i drugih kućnih ljubimaca.

Kako za portal 021.rs navodi direktor JKP "Zoohigijena" Aleksandar Bursać, završetak prihvatilišta, s delom u kom će se naći pansion za čuvanje životinja, njihova je najveća investicija u 2017. godini, vredna oko 20 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, trenutno čekaju raspisivanje tendera, ali bi do početka jeseni sve trebalo da bude gotovo.

- Pansion će biti fizički odvojen od prihvatilišta. To će biti jedno prijatno mesto, gde će građani moći da ostave svoje kućne ljubimce ukoliko nisu u mogućnosti da ga vode na godišnji odmor ili drugo putovanje – rekao je Bursać za 021.rs, te dodao da će u pansionu moći da se smesti 50 pasa ili mačaka, o kojima će brinuti kvalifikovani veterinari i zoohigijeničari.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Katarina

  pre 902 dana i 22 sata

  Sve čestitke na istrajnosti u borbi za humaniji život svih životinja u našem gradu.
  Posebno je pohvalno što gradite pansion , on može doprineti skupljanju dodatnih sredstava za smeštaj tzv.lutalica , kao i njihovo lečenje i prekopotrebnu sterilizaciju kao preventivu za smanjenje napuštenih životinja.
  Sretno u daljem radu i objavite kad bude potrebno da se uključe volonteri :-)

  Oceni komentar:
  1
  1
vremenska prognoza novi sad Aleksandar Vučić jkp lisje protest taksista KCV raspored sahrana i ispraćaja 27. novosadski maraton Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija matičar novi sad bez vode servisne informacije novi sad Isključenje struje servisne informacije betanija izmena režima saobraćaja novosađani bebe raspored sahrana novi sad sahrane novi sad elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje isključenja struje isključenje vode RHMZ jkp novosadska toplana novorođenčad novosadska policija