Novosadska "Zoohigijena" do jeseni otvara pansion za čuvanje životinja

Novosadska "Zoohigijena" do jeseni otvara pansion za čuvanje životinja

U okviru prihvatilišta u Šangaju, JKP "Zoohigijena i veterina" otvoriće do jeseni pansion gde će građani svoje ljubimce moći da ostave na čuvanje.

Ideja je da se u pansionu omogući, pre svega, ostavljanje pasa i mačaka, a nešto kasnije i ptica, kornjača i drugih kućnih ljubimaca.

Kako za portal 021.rs navodi direktor JKP "Zoohigijena" Aleksandar Bursać, završetak prihvatilišta, s delom u kom će se naći pansion za čuvanje životinja, njihova je najveća investicija u 2017. godini, vredna oko 20 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, trenutno čekaju raspisivanje tendera, ali bi do početka jeseni sve trebalo da bude gotovo.

- Pansion će biti fizički odvojen od prihvatilišta. To će biti jedno prijatno mesto, gde će građani moći da ostave svoje kućne ljubimce ukoliko nisu u mogućnosti da ga vode na godišnji odmor ili drugo putovanje – rekao je Bursać za 021.rs, te dodao da će u pansionu moći da se smesti 50 pasa ili mačaka, o kojima će brinuti kvalifikovani veterinari i zoohigijeničari.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Katarina

  pre 1204 dana i 8 sati

  Sve čestitke na istrajnosti u borbi za humaniji život svih životinja u našem gradu.
  Posebno je pohvalno što gradite pansion , on može doprineti skupljanju dodatnih sredstava za smeštaj tzv.lutalica , kao i njihovo lečenje i prekopotrebnu sterilizaciju kao preventivu za smanjenje napuštenih životinja.
  Sretno u daljem radu i objavite kad bude potrebno da se uključe volonteri :-)

  Oceni komentar:
  1
  1