NOVOSADSKE GIMNAZIJE: Adresar i ponuda državnih škola

NOVOSADSKE GIMNAZIJE: Adresar i ponuda državnih škola

Izdvojili smo za vas adresar i opis novosadskih državnih gimnazija. Četiri se nalaze u samom gradu, a u ponudu smo uključili i Karlovačku gimnaziju, u koju je upisano najviše đaka iz našeg grada.


GIMNAZIJA "JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ"

Novosadska gimnazija  "Jovan Jovanović Zmaj" je jedna od najstarijih kulturno prosvetnih institucija u Srbiji. Za svoj viševekovni uspešni prosvetno-obrazovni rad, gimnazija je često dobijala najviša društvena priznanja. Njen program i fokus, kada su predmeti u pitanju, znatno su se menjali kroz vekove, pa tako u školi danas postoje četiri smera: prirodno-matematički, društveno-jezički, smer za učenike talentovane za matematiku i opšti smer. 

Od 2007. godine u sastavu gimnazije nalaze se i ogledna odeljenja sedmog i osmog razreda osnovne škole. 

Opremljena je specijalizovanim kabinetima, bibliotekom, učenicima su obezbeđene i brojne sekcije i vannastavne aktivnosti i već godinama se realizuje i kulturna razmena sa gimnazijom iz Slanog (Češka), a od ove godine započinje se isti oblik saradnje sa moskovskom gimnazijom  "Elada". 

Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" nalazi se u ulici Zlatne grede broj 4, u samom centru grada, a sve informacije možete dobiti pozivom na broj 021 215 6166.


GIMNAZIJA "ISIDORA SEKULIĆ"

Gimnazija "Isidora Sekulić" osnovana je u junu 1990. godine. Nastavu izvode 52 profesora, a kao i prethodnih godina, postoje 24 odeljenja. Predviđeno je da nastavu pohađa 804 učenika na dva smera: prirodno-matematičkom i društveno-jezičkom

Obrazujemo intelektualnu elitu poklanjajući podjednaku pažnju izučavanju prirodnih i društvenih nauka. Negujemo poseban odnos prema rešavanju problema i vaspitanja mladih, ne zapostavljajući vaspitni u odnosu na obrazovni plan – navodi se u Razvojnom planu. 

Prepoznatljiva je po susretima "Četvrtkom, kod Isidore", humanitarnim akcijama i uspešnoj međunarodnoj saradnji sa drugim gimnazijama. 

Nalazi se u Vladike Platona 2, a pozivom na brojeve 021 300 2504, 063 105 1190 ili mejlom na adresu možete dobiti sve informacije.


GIMNAZIJA "SVETOZAR MARKOVIĆ"

Gimnazija "Svetozar Marković" smeštena je u samom jezgru Novog Sada, u Njegoševoj 22. Brojne nagrade na opštinskim, pokrajinskim, republičkim i saveznim takmičenjima svedoče o kvalitetu i visokom nivou obrazovanja. Trenutno je pohađa više od 1100 učenika, opšteg je tipa, a nastava se odvija u devet odeljenja na srpskom i u jednom odeljenju na mađarskom jeziku

U savremeno opremljenom prostoru odvija se nastavni proces kao i vannastavne aktivnosti: brojne sekcije, mogućnost fakultativnog učenja stranih jezika, a škola obezbeđuje i polaganje DSD ispita

Možete ih kontaktirati putem mejla: gimnazija.nsad@s - markovic.edu.rs ili pozivom na brojeve 021 472 19 24, 021 472 19 28.


GIMNAZIJA "LAZA KOSTIĆ"

Gimnazija "Laza Kostić" je najmlađa je od ove četiri gimnazije. Nalazi u mirnoj gradskoj zoni, a nastava se odvija u tri objekta u koja su smeštene učionice, kabineti, specijalizovane učionice, biblioteka, radionica, svečana sala i pomoćne prostorije. 

Ova škola privlači pažnju učenika raznim aktivnostima i sekcijama, od kojih se izdvaja pozorišna sekcija. Njeno školsko pozorište, sudeći prema republičkim nagradama i priznanjima, vodeće je u zemlji. 

Program nudi dva smera od kojih je jedan opšteg tipa, a drugi pohađaju učenici sa posebnim sposobnostima za audio- vizuelnu umetnost. 

Više o ovoj gimnaziji možete se informisati putem telefona uprave: 021 6740 261, 021 6466 766, ili mejlom na adrese: , www.gimnazijalazakostic.edu.rs


KARLOVAČKA GIMNAZIJA

Gimnazija se nalazi u centru Sremskih Karlovaca i poznata je kao naša najstarija – prva srpska gimnazija, otvorena zahvaljujući zalaganju mitropolita Stefana Stratimirovića 1792. na teritoriji tadašnje Habzburške monarhije.

Karlovačka gimnazija upisuje učenike iz cele Srbije, a poseban program namenjen je nadarenim učenicima koji su raspoređeni u 24 odeljenja u kojima se rad odvija u manjim grupama sa po njih 12, što nastavu čini još kvalitetnijom.

Učenici se ovde obrazuju na smerovima živih i klasičnih jezika:

Klasični jezici, engleski jezik, kineski jezik, ruski jezik, nemački jezik, japanski jezik, norveški jezik, italijanski jezik, španski jezik i smer za učenike sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju.

Kontakt telefoni su 021 881 659, 0 21 881 777, a e-mail adresa:


Osim ovih, državnih škola, postoje i neke privatne o kojima smo pisali u tekstu koji možete da pročitate:

PRIVATNE SREDNJE ŠKOLE U NOVOM SADU: Kompletan adresar i ponuda

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan