Novosadske pijace: Tezge plaćaju mobilnim

Novosadske pijace: Tezge plaćaju mobilnim

Sistem elektronske naplate pijačarine, odnosno plaćanje putem aplikacije za mobilni telefon, kako je "Večernjim novostima" potvrđeno u JKP "Tržnica", od sledeće godine trebalo bi da se primenjuje na svim novosadskim pijacama. Ovaj sistem počeo je da se primenjuje kao pilot projekat prvo na najznačajnijoj i naposećenijoj Futoškoj pijaci.

- Taj savremeni način naplate dobro se pokazao u praksi i ubrzo je uveden, prvo na većim a zatim i na sve pijace u gradu – objašnjava Sandra Miljanić, koja se kao stručnjak za informatiku bavila upravo ovim projektom. - Sam projekat je bio relativno jednostavan za uvođenje, jer smo putem interneta i aplikacije za pametne telefone, povezali naše radnike koji naplaćuju pijačarinu, sa računarima u centrali preduzeća i računarima u upravi pijaca, tako da smo uz pregled naplate odmah i izdavali fiskalne račune za pojedine tezge.

Ovaj sistem, dodaje Miljanićeva, najbolje se pokazao upravo na Najlon pijaci, najvećoj u gradu, na kojoj su radnici koji naplaćuju pijačarinu opremani i "blu tut" štampačima fiskalnih računa.

- Imali smo, upravo zbog toga što je Najlon pijaca dobrim delom i pijaca za prodaju starih stvari, dosta slučajeva da prodavci kada im se odredi iznos pijačarine, jednostavno nestanu dok radnik donese račune – navodi Miljanićeva. - Ovo pitanje smo rešili dodavanjem prenosnih štampača i uručivanjem računa, tako da je naplata i na ovoj velikoj pijaci značajno povećana.

Upravo zbog toga, kako najavljuje Miljanićeva, "Tržnica" planira da sledeće godine ovaj sistem proširi i na pijace u Temerinu i u Sremskoj Kamenici.

PRIHOD

Sistem elektronske naplate, uz mogućnost provere, kako navodi Miljanićeva, doprineo je i da se naplata pijačarine značajno poveća. Mahinacije sa naplatom su praktično onemogućene.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan