Novosadske pijace: Tezge plaćaju mobilnim

Novosadske pijace: Tezge plaćaju mobilnim

Sistem elektronske naplate pijačarine, odnosno plaćanje putem aplikacije za mobilni telefon, kako je "Večernjim novostima" potvrđeno u JKP "Tržnica", od sledeće godine trebalo bi da se primenjuje na svim novosadskim pijacama. Ovaj sistem počeo je da se primenjuje kao pilot projekat prvo na najznačajnijoj i naposećenijoj Futoškoj pijaci.

- Taj savremeni način naplate dobro se pokazao u praksi i ubrzo je uveden, prvo na većim a zatim i na sve pijace u gradu – objašnjava Sandra Miljanić, koja se kao stručnjak za informatiku bavila upravo ovim projektom. - Sam projekat je bio relativno jednostavan za uvođenje, jer smo putem interneta i aplikacije za pametne telefone, povezali naše radnike koji naplaćuju pijačarinu, sa računarima u centrali preduzeća i računarima u upravi pijaca, tako da smo uz pregled naplate odmah i izdavali fiskalne račune za pojedine tezge.

Ovaj sistem, dodaje Miljanićeva, najbolje se pokazao upravo na Najlon pijaci, najvećoj u gradu, na kojoj su radnici koji naplaćuju pijačarinu opremani i "blu tut" štampačima fiskalnih računa.

- Imali smo, upravo zbog toga što je Najlon pijaca dobrim delom i pijaca za prodaju starih stvari, dosta slučajeva da prodavci kada im se odredi iznos pijačarine, jednostavno nestanu dok radnik donese račune – navodi Miljanićeva. - Ovo pitanje smo rešili dodavanjem prenosnih štampača i uručivanjem računa, tako da je naplata i na ovoj velikoj pijaci značajno povećana.

Upravo zbog toga, kako najavljuje Miljanićeva, "Tržnica" planira da sledeće godine ovaj sistem proširi i na pijace u Temerinu i u Sremskoj Kamenici.

PRIHOD

Sistem elektronske naplate, uz mogućnost provere, kako navodi Miljanićeva, doprineo je i da se naplata pijačarine značajno poveća. Mahinacije sa naplatom su praktično onemogućene.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

telep servisne informacije novi sad Miloš Vučević gradonačelnik Miloš Vučević Novosadska toplana bez vode raspored sahrana i ispraćaja sahrane institut batut dunav horoskop bez struje elektrovojvodina novorođenčad isključenja struje servisne informacije jkp novosadska toplana novosadsko porodilište jkp lisje kaleidoskop kulture bebe horoskopski znaci raspored sahrana novi sad radosne vesti almaško groblje havarija na vodovodu betanija EPS gradsko groblje porodilište