Novosadske porodice iz srušene zgrade i dalje traže smeštaj

Novosadske porodice iz srušene zgrade i dalje traže smeštaj

Stanari srušene zgrade u Dositejevoj 11 u Novom Sadu u hotelima do ponedeljka, 1. oktobra. Dok se zgrada ne sanira, oštećeni odlaze pod kiriju koju će im platiti Grad.

 

Većina od 12 porodica iz Dositejeve 11 u Novom Sadu, koje su ostale bez krova nad glavom usled nelegalne gradnje firme "Astra plan" na susednoj parceli sa brojem 9, još nije uspela da pronađu odgovarajuće stanove, čije će iznajmljivanje narednih šest meseci plaćati Grad. Oni su i dalje u hotelima "Park" i "Novi Sad", gde, takođe o trošku Grada, mogu da ostanu do 1. oktobra.

Pojedine porodice već su uspele da iznajme stanove i da plate kiriju, a većina ih je i dalje u potrazi za privremenim smeštajem, u kojem će ostati dok im se, kako očekuju, trajno ne reši stambeno pitanje.

Oštećeni stanari oštro se protive tome da se popravka poveri "Astra planu", koji je nelegalnim građevinskim radovima, pripremama terena za gradnju višespratnice, prouzrokovao rušenje 20 metara dugog zida, prenose "Večernje novosti".

Vesna Premić, jedna od stanarki, kaže da je zahvaljujući Gradu, koji je, iako nije imao obavezu, ispunio što je obećao, i obezbedio im novac za polugodišnju kiriju, iznajmila stan za svoju porodicu.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje dnevni horoskop novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana novi sad horoskopski znaci isključenja struje isključenje vode servisne informacije novi sad Dom zdravlja Novi Sad novosadsko porodilište vremenska prognoza Elektrodistribucija Novi Sad horoskop sahrane novi sad bez vode Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja betanija štrajk poštara Vreme u Novom Sadu bez struje jkp lisje elektrovojvodina zodijak matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo Nebojša Stefanović bebe JKP Vodovod i kanalizacija