Novosadski advokati pomogli Svratište za decu ulice

Novosadski advokati pomogli Svratište za decu ulice

Svratištu za decu ulice danas su uručene stvari prikupljene u humanitarnoj akciji koju su organizovali novosadski advokati.

Kako se navodi u saopštenju, Advokatska komora Vojvodine, ogranak Novi Sad, uručio je poklone u vidu garderobe, sredstava za higijenu, igračaka i slatkiša. Akcija je bila organizovana od 13. do 26. novembra.

- Prikupljena je zaista velika količina s obzirom na kratak period tokom kojeg smo alarmirali naše članstvo, ali i klijente koje zastupamo. Akcija je bila spontana, a usledila je nakon prošlomesečne akcije dobrovoljnog davanja krvi kada smo slatkiše obezbeđene za davaoce prosledili u Svratište. Naša je želja bila da pomognemo ovoj ustanovi kako bi što spremnije dočekala predstojeće novogodišnje i božićne praznike i obezbedila paketiće deci koja ovde borave – rekla je u ime donatora advokat Ivana Belić.

Da podsetimo, novosadski ogranak AKV je u junu već organizovao jednu humanitarnu žurku koja je na jednom mestu okupila oko 500 advokata, sudija, tužioca, javnih beležnika, izvršitelja i sve one koji rade u pravosuđu. Doniranjem novca i kupovinom šolja i majica s logom humanitarne akcije, tada je prikupljeno preko 600.000 dinara, deo je izdvojen za bolesnu koleginicu, a deo uplaćen Dečijoj bolnici koja je od tih para kupila dva medicinska aparata.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan