Novosadski aktivisti očistili Kej od smeća (FOTO)

Novosadski aktivisti očistili Kej od smeća (FOTO)

Udruženje "Bute Dobri", inspirisano sličnim akcijama, ali sve češćim ružnim slikama grada organizovalo je akciju čišćenja šetališta novosadskog Keja od smeća koje ostane nakon što se uglavnom vikendom okuplja veliki broj mladih ljudi.

Ovom akcijom kako saopštavaju organizatori cilj je skrenuti pažnju mladima da je neophodno imati svest ne samo o zaštiti životne sredine već i o ljubavi prema svom gradu. Kako kažu iz Udruženja, uvereni su da se na Keju okuplja pre svega normalna i pristojna omladina, kojoj samo treba skrenuti pažnju i pravilno je usmeriti.

 

 

- Našli smo se oko 5 ujutro, nas sedmoro da bismo se brzo iznenadili jer su nam se spontano pridružila još tri momka – kaže Dane Basta, organizator akcije.

 

 

Igor Marić, osamnaestogodišnjak, među prvima se odazvao akciji i on je tom prilikom rekao "da je hteo da pomogne da se očisti Kej, kako bi grad bio lepši".

 

 

 

Među onima koji se spontano pridružio akciji je i sedamnaestogodišnji Stefan Buha.

 

 

- Radio sam noćnu smenu kao šanker  i čuo sam od drugara da će raditi ovu akciju i resio sam da im pomognem posle posla – rekao je Buha

 

 

 

Udruženje za mlade "Bute Dobri" zvanično je osnovano u februaru ove godine, ali kao neformalna grupa građana funkcioniše već nekoliko godina. 

Članovi udruženja su spoj mladosti i iskustva, dakle mladi momci od 16 do 18 godina pre svega iz novosadskog Bloka, kao i nekoliko "starijih" koji već imaju dugogodišnje iskustvo u društveno angažovanom radu i koji su već zasnovali svoje porodice i žele da na mlađe prenesu svoja iskustva.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miki

  pre 1706 dana i 7 sati

  Mogu se momci truditi koliko god zele ali tu uspeha nece biti. Prostor oko spomenika "Porodica" je postao pivnica na otvorenom i nista osim ogranicenja okupljanja tu nece pomoci.
  Pre svega grad treba da ispostuje odrzavanje javnog reda i mira mehanizmima koje poseduje. Svako okupljanje posle 23 casa na ovakvim mestima mora se spreciti i na taj nacin ce nestati problem i sa uznemiravanjem stanara okolnih zgrada i sa pravljenjem nocnih deponija na takvom svetom mestu.
  Ko je pricitao ili cuo makar mali deo istorije tog prostora, ne bi mu smelo pasti napamet da se napija, urinira i vice u blizini spomenika. Pored toga, ispod samog spomenika, postavljeni su pokretni toaleti koji svojim smradom ova prostor jos vise skrnave. Prosto ne mogu da verujem da ovo neko vidi i dopusta da se desava. Cudi me da se ni jedna verska zajednica ne buni, ni jedno udruzenje gradjana, Jedino se bune stanari okolnih zgrada koji su kaznjeni ne cinjenjem grada.
  I vi koji se okupljate, i vi koji vodite grad, razmislite malo, nije svako mesto bas za sve. Otidjite 500 metara uzvodno prema Strandu, iza Rektorata, imate pristup Dunavu, park vam je iza ledja pa se oslobadjajte viska tecnosti do mile volje.
  Druzite se i uzivajte ali sa merom. Cim neko zbog vase zabave pati to vise nije zabava nego samovolja. Pozdrav i srecno!

  Oceni komentar:
  0
  1