Novosadski aktivisti organiziju prevoz za Loznicu na blokadu graničnog prelaza

Novosadski aktivisti organiziju prevoz za Loznicu na blokadu graničnog prelaza

Novosadske organizacije civilnog društva i njihovi aktivisti daju podršku udruženju "Ne damo Jadar", kao članici SEOSA-a i pozivaju Novosađane na put u Loznicu, gde se planira blokada graničnog prelaza najavljena za subotu, 15. januar.

Izaći ćemo sa jasnim zahtevom prema Vladi Republike Srbije da se ukine Uredba o prostornom planu projekta "Jadar", kao neophodan zakonski korak ka konačnom proterivanje kompanije Rio Tinto iz Srbije – saopštavaju organizatori.

Sa Novosađanima će biti i aktivisti iz Bačke Palanke i Temerina, jer smatraju da je, kako kažu, "snaga u zajedništvu i prepoznavanju problema građana iz doline Jadra, Pranjana, Valjeva, Jagodine, Čačka i Dobrinje, kao zajedničke nevolje".

Kako bismo izašli u susret Novosađanima, organizovali smo besplatan autobuski prevoz do Loznice i preko društvenih mreža na stranici "Protiv diktature i sistema Novi Sad" delimo formular koji građani treba da ispune – kaže se u saopštenju Organizacije za očuvanje prirode i životinja – OSNA.

Oceni vest:
7
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Svakog dana sve tužnije

  pre 825 dana i 7 sati

  Danas popustljivi prema investitorima - sutra robovi novog svetskog poretka.
  Upravo je u toku instalacija njihovog sudstva putem zahteva Venecijanske komisije.
  Moje NE trebalo bi da bude i Vaše NE u ime svih naših unuka.

  Oceni komentar:
  3
  9
 • Novosadjanin al pravi

  pre 825 dana i 21 minut

  Blokada granice ,? Nije normalno...protiv svih zakona je..Ko plaća sve ovo...zna li se...Samo glup može da ide da blokira granicu...

  Oceni komentar:
  4
  3