Novosadski apotekari najavili mogućnost novog protesta

Novosadski apotekari najavili mogućnost novog protesta

Upozorenje Sindikata zbog sve teže situacije u ustanovi, malih plata i šezdeset otkaza. Od grada se traži da hitno nađe rešenje i pouzdanog poslovnog partnera.

Radnici Apoteke Novi Sad, državne farmaceutske kuće koja neophodnim lekovima snabdeva Grad i okolinu, mogli bi u narednih desetak dana da rešenje ponovo potraže u uličnim protestima, upozorava Jelena Lopatić, presednica Sindikata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Lopatić navodi kako je situacija u kolektivu sve teža, i kako konkretna pomoć grada izostaje i pored redovnih sastanaka sa predstavnicima Skupštine grada.

- Račun nam je često u blokadi, nabavke lekova gotovo da i nema, a samim tim ni priliva sredstava, tako da smo se našli u težoj situaciji nego ranije – objašnjava Lopatić i dodaje.

- Zadovoljni smo planovima gradskih vlasti da uđemo u javno-privatno partnerstvo, ali kako stvari zasada stoje, moglo bi da se dogodi da to ne dočekamo.

Lopatić takođe upozorava da je zbog prepolovljenih zarada ustanovu u poslednjih godinu dana napustilo čak šezdesetak radnika.

- Imali smo pre godinu dana oko 240 zaposlenih. Kada se uzme u obzir da Ministarstvo zdravlja priprema mere prema kojima bi trebalo da nas napusti još 50 ljudi, jasno je u kakvoj situaciji bismo mogli da se nađemo. Nadamo se da će se stvari promeniti i da će naša ustanova dobiti pomoć. Ako ona izostane, moraćemo da na ulicama upozorimo na probleme – navodi Lopatić.

APOTEKA NOVI SAD se, kao i ceo niz državnih apotekarskih ustanova, pre više od godinu dana našla u teškoj situaciji zbog toga što je ostavljena da se izdržava isključivo od prodaje lekova. Zbog ovakvog rešenja, zaposleni u Apoteci, dva puta su protestovali, a zatim su usledili bezuspešni razgovori sa gradskim vlastima.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • JA

  pre 902 dana i 3 sata

  Sto nisu protestvovali neki dan kada je objavljeno koliko je vise zaposleno i koliko su direktori pokrali para....ma to bre treba zatvoriti a te nadrndane babe na biro pa neka vide kako to izgleda,STOP TIM LOPOVIMA

  Oceni komentar:
  2
  0