Novosadski big bend posvetio novi album nedavno preminulom Aleksandru Banjcu

Novosadski big bend posvetio novi album nedavno preminulom Aleksandru Banjcu

"Anđele moj" 11. juna u Srpskom narodnom pozorištu

Novosadski big bend izdaje novi studijski album – Tattoo, koji je, kako navode članovi benda, u potpunosti posvećen njihovom nedavno preminulom pijanisti i kompozitoru Aleksandru Banjcu.

Ovo je treći studijski album sastava profesionalnih i renomiranih džez i pop muzičara Novog Sada, koji je nastao sa željom da ispuni prazninu nastalu gašenjem Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da nastavi tradiciju orkestarskog muziciranja Novog Sada na polju džez, pop i filmske muzike.


– Naš prijatelj, pre svega, i pijanista Aleksandar Banjac radio je sa mnom muziku za većinu pesama, a po njegovom tekstu snimljena je pesma 'Anđele moj'. Na albumu se nalazi 10 pesama, kao što su naslovna "Tatto", "Nema više vremena", "Carantina Groove", "Ritam tvoj", "Anđele moj", "Novi Sad", "Baš sad", "Novi Sad, Zagreb, Ljubljana". Sve smo radili uz prijatelje i goste kao što su Bojana Stamenov, Branko Đurić, Boris Režak, Zoran Šandorov, Maja Sar i mnogi drugi –
priča dirigent Novosadskog big benda Fedor Vrtačnik.

Inače, tokom proteklih godina, Novosadski big bend imao je više od 420 koncerata na gotovo svim kulturnim manifestacijama i festivalima u zemlji i regionu. Na koncertima u Studiju "M" RTV Vojvodine snimljeno je 18 izuzetno kvalitetnih nastupa. Godine 2010. objavljen je prvi studijski CD Samo muzika. Novi, autorski  CD Polaris, obogaćen modernim fank zvukom, izlazi u februaru 2017, a u maju 2021 godine objavljen je treći autorski CD – Tattoo, koji predstavlja esenciju muzičkih interesovanja članova Novosadskog big benda.



Promocija novog albuma planirana je da se održi u Srpskom narodnom pozorištu, 11. juna, uoči memorijalnog koncerta "ROCK opera – who wants to live forever", koji je dan kasnije na krovu TC "Promenada" u okviru "Pozornice pod zvezdama".

U petak, 11. juna, u 11 časova, članovi Novosadskog big benda, uz goste i porodicu Aleksandra Banjca, zajedno sa pokrajinskom sekretarkom za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Draganom Milošević, kao i članom gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem, te muzičkim kritičarem Bogicom Mijatovićem, predstaviće novi album, uz do sada neviđen materijal koji je nastao tokom rada na studijskim snimanjima.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan