Novosadski Big Bend u sredu u Sinagogi

Novosadski Big Bend u sredu u Sinagogi

U sredu, 18. maja, u novosadskoj Sinagogi održaće se koncert Novosadskog Big Benda – povodom 13 godina umetničkog rada ansambla.

Godine 2003. NOVOSADSKI BIG BEND osnovali su profesionalni i renomirani džez i pop muzičari Novog Sada, sa željom da ispuni prazninu nastalu gašenjem Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da nastavi tradiciju orkestarskog muziciranja grada na polju zabavne, filmske, scenske i džez muzike.

Tokom proteklih 13 godina rada orkestar je priredio 325 koncerata, učestvujući na značajnim manifestacijama i festivalima, ali priređujući i niz samostalnih koncerata u zemlji  i šire. U dosadašnjem radu Novosadski big bend je nastupao u različitim formacijama, koje su bile uslovljene programskim sadržajima. Njegovu okosnicu danas čine najbolji džez muzičari Novog Sada. Dirigent, aranžer i umetnički rukovodilac Novosadskog  big benda je  Fedor Vrtačnik. 

Specijalni gosti najavljenog koncerta biće vokalni solisti Danka Adamov, Bojana Stamenov i Zoran Šandorov, kao i perkusionista Uroš Šećerov.

Koncert počinje u 20 časova, a na programu su dela kompozitora i izvođača kao što su Aretha Franklin, Bono, Corea, Hancock, Joplin, Van Morrison, Washingtone, Mangione, Casiopea, Banjac, Vrtačnik...

Ulaznice po ceni od 600 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel. 021 452 344), radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan