Novosadski Centar za socijalni rad zatražio pomoć policije

Novosadski Centar za socijalni rad zatražio pomoć policije

Centar za socijalni rad grada Novog Sada zatražio je u četvrtak podršku suda i policije. Na jučerašnjem sastanku u toj ustanovi zatražena je stalno prisustvo policije na svim spratovima zgrade da bi se obezbedila bezbednost.

Kako piše "Dnevnik", Centar je apelovao i na nadležne organe da iznađu rešenje za sprovođenje sudskih odluka o nadziranom viđenju deteta razvedenih roditelja s roditeljem s kojim dete ne živi. Ti susreti se organizuju u prostorijama centra, ali, kako se u praksi pokazuje, nose veliki rizik za bezbednost svih, s obzirom na to da centri nemaju uslove za njihovo organizovanje i bezbedno sprovođenje. O tome danas predstoji razgovor u Osnovnom sudu u Novom Sadu između predstavnika Centra i predsednika suda i sudija. 

Jučerašnji sastanak u Centru za socijalni rad grada Novog Sada sazvan je po hitnom postupku na inicijativu predsednika Odbora Skupštine Vojvodine za bezbednost Miroslava Španovića nakon ubistava u centrima za socijalni rad na Novom Beogradu i u Rakovici. Radi rešavanja nagomilanih problema s kojima se gotovo svakodnevno suočavaju zaposleni u centrima za socijalnu zaštitu, prvi put su sedeli za istim stolom sociolozi, psiholozi i direktorka Centra za socijalni rad Dobrila Čačija, predstavnici Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine Jadranka Novak, Svetlana Selaković i Miroslav Španović, kao i predstavnik Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Tihomir Nikolić. Rešenje se traži u međusobnom razumevanju i saradnji svih nadležnih organa.

- Potrebna nam je podrška policije, suda, ombudsmana, pokrajinskih i gradskih organa jer tu nailazimo na neke probleme – rekla je tom prilikom Dobrila Čačija.

- Nemamo dovoljno razumevanje za ono što radimo. Nažalost, u situacijama u kojima je i život ugrožen, krivac se traži u Centaru za socijalni rad, koji je prvi na udaru a pri tom se ne analizira kompletna situacija – dodala je ona za "Dnevnik".

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • duda

  pre 2525 dana i 12 sati

  Ne znam kakav je kadar sada, ali za vreme Rillaka ta garnitura hostaplera mi je unistila zivot. Sam olos do olosa, nemoral korumpirani katastrofalno. Treba pri prijemu u centar dobro isfiltrirati ko moze da da radi u njemu.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • jana

  pre 2281 dan i 9 sati

  kakva zastita radnici u centru za socijalni rad treba puze na kolena kad dodje stranka a ne radnici da primenjuju fizicku silu nad strankama

  Oceni komentar:
  0
  2