Novosadski Centar za socijalni rad zatražio pomoć policije

Novosadski Centar za socijalni rad zatražio pomoć policije

Centar za socijalni rad grada Novog Sada zatražio je u četvrtak podršku suda i policije. Na jučerašnjem sastanku u toj ustanovi zatražena je stalno prisustvo policije na svim spratovima zgrade da bi se obezbedila bezbednost.

Kako piše "Dnevnik", Centar je apelovao i na nadležne organe da iznađu rešenje za sprovođenje sudskih odluka o nadziranom viđenju deteta razvedenih roditelja s roditeljem s kojim dete ne živi. Ti susreti se organizuju u prostorijama centra, ali, kako se u praksi pokazuje, nose veliki rizik za bezbednost svih, s obzirom na to da centri nemaju uslove za njihovo organizovanje i bezbedno sprovođenje. O tome danas predstoji razgovor u Osnovnom sudu u Novom Sadu između predstavnika Centra i predsednika suda i sudija. 

Jučerašnji sastanak u Centru za socijalni rad grada Novog Sada sazvan je po hitnom postupku na inicijativu predsednika Odbora Skupštine Vojvodine za bezbednost Miroslava Španovića nakon ubistava u centrima za socijalni rad na Novom Beogradu i u Rakovici. Radi rešavanja nagomilanih problema s kojima se gotovo svakodnevno suočavaju zaposleni u centrima za socijalnu zaštitu, prvi put su sedeli za istim stolom sociolozi, psiholozi i direktorka Centra za socijalni rad Dobrila Čačija, predstavnici Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine Jadranka Novak, Svetlana Selaković i Miroslav Španović, kao i predstavnik Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Tihomir Nikolić. Rešenje se traži u međusobnom razumevanju i saradnji svih nadležnih organa.

- Potrebna nam je podrška policije, suda, ombudsmana, pokrajinskih i gradskih organa jer tu nailazimo na neke probleme – rekla je tom prilikom Dobrila Čačija.

- Nemamo dovoljno razumevanje za ono što radimo. Nažalost, u situacijama u kojima je i život ugrožen, krivac se traži u Centaru za socijalni rad, koji je prvi na udaru a pri tom se ne analizira kompletna situacija – dodala je ona za "Dnevnik".

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • duda

  pre 9 dana i 20 sati

  Ne znam kakav je kadar sada, ali za vreme Rillaka ta garnitura hostaplera mi je unistila zivot. Sam olos do olosa, nemoral korumpirani katastrofalno. Treba pri prijemu u centar dobro isfiltrirati ko moze da da radi u njemu.

  Oceni komentar:
  0
  4
horoskop požar rođene bebe novosadsko porodilište novorođenčad servisne informacije novi sad bebe bez struje zdravlje Isključenje struje štrand ljubavna veza horoskopski znaci isključenja struje jkp novosadska toplana vremenska prognoza elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo vrućine u novom sadu Vreme u Srbiji novosađani RHMZ Vreme u Novom Sadu letnja džez akademija novi sad - dortmund izmena režima saobraćaja betanija JKP Gradsko zelenilo Republički hidrometeorološki zavod prognoza vremena porodilje