NOVOSADSKI DEDA MRAZ SA KROVA: Na užetu se spušta do vaše terase

NOVOSADSKI DEDA MRAZ SA KROVA: Na užetu se spušta do vaše terase

Da dolazak omiljenog deke u crvenom koji nosi novogodišnje poklone predstavlja radost svakom detetu, nije ništa novo. Možete li onda zamisliti kakva vriska i uzbuđenje nastaju kada se taj deka spusti na užetu sa krova zgrade i vikne decu sa vaše terase? Baš takav spektakl dostupan je malim Novosađanima i njihovim roditeljima!

Dejan Blagojević je mladi Kaćanin koji dve godine unazad izvodi ovakve egzibicije i priređuje nezaboravna praznična iznenađenja našim najmlađim sugrađanima.


Kao član moto kluba "Brohers MC" već dugo učestvuje u humanitarnoj akciji "Moto Deda Mrazevi", gde zajedno sa drugim bajkerima paketićima obraduje mališane u Svratištu, Dečijoj bolnici i sličnim institucijama.

I pre nego što je završio studije informacionih tehnologija, radio je na visini, da bi nekoliko godina kasnije osnovao sopstvenu firmu "CM Alpin", koja se bavi industrijskim alpinizmom, odnosno radovima na visini sa užeta. Za tu vrstu posla, koji podrazumeva pranje prozora, reparaciju fasada, hidro i termo izolaciju i slično, neophodno je prevazilaženje urođenog straha od visine i kratka obuka.

Kada ga je drugar pitao da se kao Deda Mraz spusti sa krova zgrade i kroz terasu da paketić njegovom sinčiću, reakcija dečaka je bila takva da je poželeo da isto priušti i drugoj deci.


Ubrzo su usledili i pozivi drugih roditelja i sada već tradicionalno, nekoliko dana pred Novu godinu, oblači odelo, stavlja bradu i kapicu i izvodi visinske bravure za klince i klinceze. Naravno, to biva zanimljivo celom komšiluku, pa se dešava da se okupi ceo kvart i posmatra nesvakidašnju sliku, koja podseća na oživljene bajke.

Potrebno je najpre da se kroz ulaz popnem na krov, zakačim se i spuštam dole na užetu, osiguran potrebnom opremom. Kad stignem do željene terase, paketiće mi pošalju užetom odole, pošto su oni sve veći i sve teži. U jednom stanu se uglavnom se skupi nekoliko porodica sa decom i, kada me primete, nastaje cika i vriska. Onda decu dozivam poimence i svakom uručujem njegov poklon – opisuje Dejan i dodaje da ne predstavlja problem ni ako stan nema terasu, jer se tad predaja paketića obavlja kroz prozor.

Sagovornik portala Moj Novi Sad kaže da mu je svejedno na koji sprat silazi, čak je i veća amplituda ukoliko treba da se spušta na niže spratove, jer onda može više da se zaljulja, pa da se u nekom momentu i sakrije iza zida, te ga onda mališani dozivaju da se vrati.


Na naše pitanje kako reaguju komšije ukoliko kroz svoj prozor ili terasu u jednom trenutku ugledaju Deda Mraza, ovaj momak kroz smeh odgovara da – poveruju u njega.

Ukoliko želite da i vašoj deci novogodišnje paketiće donese jedan ovakav, neobičan Deda Mraz, koji verovatno i više liči na "pravog" od onih koji ulaze na vrata,  te im priušti urnebesni doživljaj koji će prepričavati i pamtiti, Dejana možete kontaktirati putem broja telefona 064 230 71 09.

Oceni vest:
23
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Max

  pre 909 dana i 7 sati

  Ludilo:) Svaka čast!

  Oceni komentar:
  2
  18
 • Kole

  pre 904 dana i 11 sati

  Ja sam deda mraz koji se spušta i sa krova i ulazi kroz dimjak, ako ste zainteresovani javite se.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Kole

  pre 904 dana i 3 sata

  dimljak

  Oceni komentar:
  0
  0